Este deja o tradiţie orădeană de început de an ca Primăria să organizeze o recepţie de mulţumire pentru cele mai importante şi active firme sau companii cu activitate locală. Anul acesta, în 24 ianuarie, Primăria şi Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA au organizat Gala “Antreprenor pentru Oradea” într-un spaţiu din Cetate, cu participarea a peste 100 de reprezentanţi ai mediului de afaceri.
Conform regulii, şi ediția 2020 a premiat cei mai importanți contribuabili la bugetul local al municipiului pe anul 2019. “Topul este alcătuit prin însumarea valorilor vărsate către bugetul local constând din taxe și impozite locale precum și 60% – cota parte din impozitul pe salarii, urmând ca în anul 2020 aceasta să se majoreze la 63%”, transmite ADLO.
Agenţia insistă că “Municipalitatea acordă o importanță deosebită tuturor contribuabililor la bugetul local, atât celor din mediul antreprenorial cât și persoanelor fizice, deoarece prin contribuțiile acumulate se realizează marile proiecte din Oradea. Toate investițiile in infrastructură, reabilitarea clădirilor, lucrări, reparații și alte proiecte care nu sunt realizate din fonduri europene se realizează din contribuțiile mediului de afaceri, respectiv ale cetățenilor de rând cărora municipalitatea dorește sa le mulțumească pe această cale”.
I-a revenit Alinei Silaghi, directorul ADLO, sarcina să deschidă Gala Antreprenor pentru Oradea, cu un scurt bilanţ al agenţiei: investițiile atrase în 2019 în parcurile industriale din Oradea totalizează peste 40 milioane euro şi e de aşteptat ca acestea să genereze 8.500 de locuri de muncă până în anul 2021.
Directorul ADLO s-a referit şi la proiectele în derulare, cu termen de finalizare în 2020, precum Centrul de dezvoltare educațională pentru tineret ”The Spot” dedicat dezvoltării abilităţilor tinerilor prin educație integrată şi orientare în carieră.
Primarul Ilie Bolojan a luat cuvântul mulțumind tuturor că au onorat invitația la acest eveniment.
“Peste 40 milioane euro s-au încasat anul trecut de la firmele din Oradea, iar cu 10 milioane euro vom încasa în plus anul acesta. Vreau să vă mulţumesc pentru investițiile derulate în Oradea, dar și pentru locurile de muncă înființate. Dacă firmele se dezvoltă şi oraşul se dezvoltă, iar oamenii au câştiguri mai bune. De anul acesta vor funcţiona internatele pentru tineri în şcolile profesionale, care ar trebui să intre în colaborare cu dumneavoastră, pentru a a dapta învăţâmântul profesional la cerinţele firmelor. De anul viitor vom dezvolta un centru IT în clădirea fostului spital de neurologie, iar pe lângă Universitatea Oradea va funcționa și Centrul de transfer tehnologic cu toate dotările. În incheiere vreau să îmi cer scuze pentru disconfortul din trafic, dar având oportunitatea de a accesa fonduri europene ar fi fost păcat să nu beneficiem de ea și sper să finalizăm cu bine toate aceste proiecte la care lucrăm. Vreau să vă mai anunţ că săptămâna viitoare se va demara licitația pentru legătura cu autostrada A3, cei 19 kilometri, pentru ca transportul mărfurilor să se facă mai facil în anii următori. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat”, a spus primarul, încheind cu urarea “să auzim de lucruri bune pentru Oradea și pentru economia românească”.
Invitatul special al Galei a fost ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, care a ținut să felicite municipalitatea pentru organizarea acestui eveniment în fiecare an, în semn de respect și prețuire pentru marii contribuabili dar și pentru faptul că Oradea reprezintă un model European de absobție de foduri. A mai adresat îndemnul ca această tendinţă să continue şi să se extindă şi în colaborarea dintre mediul privat și autoritățile publice.
Top 10 contribuabili
Viceprimarul Florin Birta a înmânat, apoi, premiile primilor 10 contribuabili la bugetul local pe anul 2019. În ordine descrescătoare, aceştia sunt: Plexus Services SRL, Faist Mekatronic SRL, Plastor SA, RCS & RDS SA, Connectronix România SRl, H. Essers SRL, Lotus Center SA, Transilvania General Import – Export, Eberspacher Exhaust Technology România SRL, Nidec Oradea SRL. În anul 2019, primii zece contribuabili au plătit la bugetul local peste 23 milioane lei.
Premii speciale
Alte şase premii de recunoștință, cu mulțumiri din partea municipalității, au fost acordate de către viceprimarul Mircea Mălan. Premiul pentru investiția anului 2019 în parcul industrial a fost acordat companiei Iwis Engine System din Germania, pentru o investiție în ceea ce privește partea operațională (utilaje+dotări) de 9 milioane euro.
Două premii de recunoștință s-au acordat firmelor care anul trecut au dat dovadă de responsabilitate socială, contribuind la proiectele comunității locale, prin implicare in proiecte sociale respectiv amenajarea unor spații verzi – Vernicolor SRL şi Rewine.
Premiul de recunoștință pentru cea mai inovativă investiție din anul 2019 a fost înmânat celor de la societatea ATNOM SRL iar premiul de recunoștință pentru cea mai eco-friendly companie care și-a extins activitatea în parcul industrial, către societatea Decitex RO SRL.
Un premiu special a fost acordat în cadrul proiectului Re-Patriot, pentru echipa Piaţa 9, care reprezintă un exemplu de succes pentru românii repatriați care și-au inființat propria afacere în Oradea.
Trimite articolul
XCifra de afaceri, taxã la primărie normalã. Cifra de afaceri, salariul minim realizat mai mare decât salariul minim pe economie, taxa la primărie diminuată, profitul moral al primăriei, venitul mai mare realizat pe cap de locuitor, la om în casã.
Bolo, draga, vezi vreo 250.000 de persoane fizice jumulite de tine (principalii tai cai de bataie) nu au primit premiul inca.
-
mare adevar 🙁
-
250.000 rahat , in Oradea mai sunt 210.000 de indivizi conform INS.
BOLO SIN BANI NOSTRI PREMIEZI MAFIA SA NE SCAPE DUMNEZEU DE TINE TIRANULLL
Cum vedem un plus nespus pentru culmile înalte nașterilor redundante (la maghiari importante)?
Ce vrajeala de 2 bani..intrati pe lista firme bihor și căutați firmele din parcul industrial din oradea. Sa vedeti ce datorii au la stat …conectronics in perioada 2015 2017 ..a fost pe minus cu câteva milioane de euro cică…nici un profit…si datorii cat încape.. cum naiba au cotizat ăștia la primărie daca nu fac profit. Oricum nu tre sa fii expert în finanțe ca sa iti dai seama ca peste 90 % din firmele din romania fac tot felul de învarteli sa nu plateasca la stat..dar nimeni nu face nimic din pacate…firme cu cifra de afaceri de milioane de euro pe an si profit 10 20 de mii pe an :))))) din pacate dam vina pe parlamentari si etc..dar peste 80 % din romani se gandesc doar cum sa fure si ei puțin si sa tenteze ca sa faca un ban in plus