Poliţiştii recomandă ca în magazinele cu autoservire să se amenajeze un colţ cu rafturi pentru depozitarea bagajelor voluminoase ale clienţilor, care ar trebui supravegheate de un angajat. Indivizii care se plimbă prin magazin urmărind doar ce fac alţi clienţi şi angajaţi trebuie să fie supravegheaţi mai atent, la fel ca şi persoanele cu haine exagerat de largi sau vestimentaţie ce pot ascunde buzunare special confecţionate pentru a ascunde produsele furate.
La cabinele de probă, poliţiştii sfătuiesc patronii de magazine să nu permită accesul decât unei singure persoane şi cu un singur produs. Raioanele cu marfă valoroasă (bijuterii, electronice etc.), e bine să fie amplasate cât mai departe de ieşirea din magazin şi de preferat în vitrine închise sau în spatele tejghelelor. În casele de marcat nu trebuie păstrate sume mari de bani.
Securitate
Pe timpul nopţii, uşile de acces în magazin ar trebui iluminate iar transportul banilor să fie efectuat doar în condiţii de maximă securitate, iar magazinele ar trebui securizate cu grilaje, încuietori sigure şi cu sisteme de alarmă. La închiderea programului, toate raioanele ar trebui verificate pentru varianta în care un hoţ ar încerca să opereze după închiderea unităţii.
La Non-stop-uri e bine ca servirea să se facă prin geam special, îndeosebi atunci când în magazin se flă doar un angajat.
Poliţiştii atenţionează patronii să îşi instruiască angajaţii astfel încât să nu se lase „traşi de limbă” de necunoscuţi care vor să afle informaţii despre paza magazinului sau alte detalii legate de valorile din unitate. Nu în ultimul rând, poliţiştii recomandă patronilor să îşi aleagă atent angajaţii, ca să excludă varianta unei complictăţi a personalului, în caz de furt.
Citiți principiile noastre de moderare aici!