„Prescrierea de antibiotice trebuie să fie potrivită cu boala, în sensul că antibiotice de rezervă nu trebuie prescrise ca antibiotice de primă intenţie. (…) Eliberarea antibioticelor din farmacie trebuie făcută strict pe reţetă. Ne gândim foarte serios să reglementăm astfel încât antibioticele să nu mai poată să fi eventual eliberate nici măcar pe bază de reţetă simplă. Chiar dacă nu sunt compensate să aibă un regim de eliberare care să le facă mai greu accesibile publicului”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă desfăşurată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
România se situează pe primul loc în Europa la consumul de antibiotice, cu peste 25 de doze administrate zilnic la 1.000 de locuitori, la același nivel ca în urmă cu 10 ani, arată un studiu publicat de Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC), cu ocazia Zilei Europene de Conștientizare a Consumului de Antibiotice, care este marcată în 18 noiembrie.
[eadvert]
Trimite articolul
XRafila, mereu o dezamagire.
Mai bine ai reglementa mizeriile sub denumirea de “supliment alimentar”.
Medicatia ar trebui prescrisa de medic. Reclama la farmacii si la medicamente nu este benefica pentru sanatatea cetateanului si nunumai.
….normal sa fie asa crescuta nevoia de antibiotice daca suntem cei mai bolnavi din Europa ! Nivel de trai scazut=sanatate precara=antibiotice si alte ,,minunatii,, inclusiv ,,suplimentele alimentare,, care ar trebui verificate mai atent …de alimentele cu E-uri autorizate chiar de EU si multe cele ! Paturi ruginite prin spitale , lipsa medicamente de baza , nu degeaba se duc ,,ai mai mari,, la tratamente prin strainatate !
Si atunci cum? O sa mergi la medic de familie apoi te trimite la specialist unde astept 3 sapt cu programare si dupa o luna primesti reteta . Bravo baaaa
O masura rezonabila ! Eu propun,ca o data ce te imbolnavesti sa se treaca direct la eutanasiere,de ce sa mai deranjam statul,cheltuieli aiurea ?
Taxe toata viata ? O da,astea cat mai mari si multe !