În contextul pandemiei de coronavirus şi a îngrijorării că magazinele ar putea rămâne fără stocuri, reprezentanţii ANPC s-au întâlnit cu cei ai Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România.
Concluzia întâlnirii este că magazinele membre ale Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) nu au probleme cu stocurile de alimente de bază şi cu stocurile de produse dezinfectante, deşi cererea pentru acestea din urmă continuă să fie foarte mare.
„Nu au fost semnalate la nivelul AMRCR situaţii de majorări de preţuri ale unor produse. Stocurile de alimente de bază nu reprezintă o problemă pentru niciunul dintre lanţurile de magazine membre, traficul de consumatori variind în funcţie de specificul şi formatul fiecărui magazin. La acest moment nu sunt probleme legate de stocurile de produse dezinfectante, deşi cererea continuă să fie foarte mare”, se precizează în comunicatul remis de ANCP.
Măsuri
La nivelul lanţurilor comerciale membre ale structurii asociative s-au luat măsuri menite să prevină aglomerările şi s-au aplicat cele recomandate pentru dezinfectarea zonelor de interacţiune intensă, respectiv a cărucioarelor, clanţelor/mânerelor, uşilor de acces, benzilor de case de marcat, POS, butoane lift, grupuri sanitare etc.
De asemenea, personalul din cadrul magazinelor este instruit şi monitorizează permanent respectarea distanţei de siguranţă (minimum 1 metru) între clienţi, inclusiv prin folosirea unor mijloace de semnalizare precum benzi pe podea, afişe la casă sau distanţatoare sub diverse forme de panotaj. Marile lanţuri comerciale au stabilit grupuri interne de lucru pentru aplicarea neîntârziată a tuturor măsurilor menite să protejeze sănătatea clienţilor şi angajaţilor deopotrivă. Activităţile de sampling şi cele de testare a produselor dermo-cosmetice în magazine au fost sistate.
Pentru clienţii din magazine, AMRCR recomandă în această perioadă păstrarea unei distanţe de siguranţă de minimum 1 metru faţă de celelalte persoane din magazin, respectarea indicaţiilor şi mesajelor afişate în magazine, evitarea cumpărăturilor în orele de vârf, efectuarea cumpărăturilor la cele mai apropiate magazine, pentru a se evita folosirea mijloacelor de transport în comun.
Se recomandă de asemenea evitarea desfacerii în magazin a produselor ambalate, folosirea mănuşilor de unică folosinţă sau a pungilor disponibile în magazin, dar şi utilizarea recipientelor cu produse dezinfectante poziţionate în spaţiile publice.
Trimite articolul
XMinciuni…. mama mea e director la unul din hipermarketuri….. sunt aproape pe 0 cu proviziile…. tirurile cu marfa sunt oprite si restrictionate! Numai ca boschetarii ne vor anunta ca si intotdeauna cand deja este prea tarziu!
Și mai indeși niște chifle cu untură în gură.
Frica orbește.
De când “am descoperit progresul”,nici soluții pentru dezinfecție nu sunt.
Sunt curios cât timp va mai trece până omenirea se va întoarce la canibalism. Cum dracu să cumperi două cărucioare de spirt sanitar din supermarket? Chiar nu ți-e rușine de semenii tăi? Cred că ar fi mai bine să murim cu toții. Mi-e scârbă.
este adevarat suficiente stocuri de alimente dar nimeni u vede ca pretul lor sa dublat