120 de ani de apă curgătoare la robinet şi 105 ani de când apele uzate ale oraşului sunt procesate înainte de a reintra în circuitul natural. Sunt cifre cu care Oradea şi Compania de Apă se mândresc pentru că acestea atestează, într-un fel, momentul de start al unui proces de evoluţie continuă spre servicii mai bune, în acord cu pretenţiile crescânde ale clienţilor.
Celebrarea a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în Felix, la Hotel Internaţional, în prezenţa mai marilor oraşului şi judeţului şi în compania reprezentanţilor majorităţii companiilor de apă din ţară. Colaboratori mai vechi şi fostul director al CAO, Ioan Ciursaş, au fost invitaţi atât la petrecere cât şi la microfon.
Stăpâningu-şi cu greu emoţiile, actualul manager, Ovidiu Gavra a fost gazdă a evenimentului. “Perioada de timp – 120 de ani – este un număr relativ. Relativ greu de inventariat, pentru că aceste decenii poartă atât amprenta istoriei cât şi activitatea sutelor de oameni care au dorit ca oraşul Oradea să devină un oraş european din toate punctele de vedere”, este consideraţia sa faţă de momentul aniversat, cu gândul va viitoarea dezvoltare a companiei.
Pentru a puncta momentul cum se cuvine, Compania a editat un album aniversar. “Pentru că o imagine spune cât o sută de cuvinte vă las să admiraţi albumul, dar nu înainte să le mulţumesc celor care în aceşti 120 de ani au făcut parte într-un fel s-au altul din trecutul, prezentul şi viitorul Companiei de Apă”, a fost invitaţia sa către participanţii la aniversare.
Ca şi şef al executivului local, principal acţionar al CAO, primarul Ilie Bolojan a descris beneficiile şi neajunsurile situaţiei. “Consiliul local Oradea este acţionarul Companiei de apă Oradea, spre deosebire de alte companii, deţinute de consiliile judeţene. Acestea din urmă au, se ştie, o componentă preponderent politică, în vreme ce primăriile sunt predominant administrative. neajunsul este că Primăria Oradea nu are un contact direct cu primarii de comune pe teritoriul cărora se extinde activitatea CAO”, a zis primarull cu bătaie spre scărmănelile cu Finişul sau cu Biharia, în cadrul Aparegio.
Edilul apreciază că, cu extinderea ariei de operare a CAO, creşte costul de operare şi scade profitabilitatea. A insistat pe nevoia de echilibru, în acest context.
Prefectul Claudiu Pop le-a adresat sărbătoriţilor urarea şi provocarea ca, la finele următorului exerciţiu financiar, reţelele CAO să se întindă în tot judeţul.
Ionel Avrigeanu, vicepreşedinte al COnsiliului Judeţean, a sigurat audienţa de o bună colaborare cu forul pe care îl reprezintă, în implemnetarea proiectelor.
O supriză a fost alocuţiunea lui Ioan Ciursaş, fost director al CAO. “Din 120 de ani de alimentare cu apă în Oradea, aproape 20 i-am petrecut la comanda acestei instituţii. Am parcursul drumul de la fostul IJGCL până la momentul unei companii moderne. Au fost şi bune şi rele, de ce bune ne amintim cu toţii”, a spus acesta, încheind seria intervenţiilor la microfon.
Cazaţi la Internaţional, invitaţii au participat apoi la o recepţie, bun prilej de schimbat impresii despre trecut şi informaţii pentru viitor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!