Mai mult, instituția a fost obligată să-i plătească lui Carp cheltuieli de judecată de peste 9.700 de lei.
„Admite cererea formulată de reclamantul Carp Gheorghe, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Anulează Raportul de evaluare nr. 23198/II/19.05.2022, emis de instituţia pârâtă. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 9751 de lei, cheltuieli de judecată”, se arată în minuta Curții de Apel Oradea.
Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. În mai 2022, Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că medicul Gheorghe Carp s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 august 2018 – 21 decembrie 2020, „întrucât a exercitat simultan cu funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006”.
Potrivit ANI, Carp s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate și între 21 decembrie 2020 și 21 octombrie 2021, perioadă în care a fost atât senator, cât și administrator al unei societăți comerciale.
„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Carp Gheorghe a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat funcția de administrator pe care o deține în cadrul societății comerciale în declarațiile de interese depuse în calitate de manager (declarații depuse în anii 2018, 2019, 2020 și 2021) precum și în calitate de senator (declarații depuse în anul 2021)”, se arăta într-un comunicat de presă din 2022 al ANI.
Gheorghe Carp: „e o decizie corectă”
Contactat de Jurnal bihorean și Bihon, managerul Spitalului Județean Oradea, Gheorghe Carp, a declarat că sentința Curții de Apel Oradea este „corectă dreaptă și normală”.
Este a doua oară când Gheorghe Carp are câștig de cauză la Curtea de Apel Oradea, în dosarul raportului prin care ANI l-a declarat incompatibil. Prima sentință favorabilă a fost dată pe 5 decembrie 2022, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, în martie 2024, recursul Agenției Naționale de Integritate și a dispus rejudecarea dosarului de instanța din Oradea.
„Eu am mai câștigat la Curtea de Apel referitor la acest raport de evaluare, dar la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a cerut o precizare. La Curtea de Apel Oradea i s-a dat curs, s-au convins că ceea ce am afirmat este corect și am câștigat procesul”, a explicat managerul Carp.
Fostul senator a precizat că starea de incompatibilitate invocată de ANI „nu avea cum să existe deoarece era vorba de o firmă suspendată la Registrul Comerțului din anul 2009 și nu avea niciun fel de activitate”. Gheorghe Carp a mai explicat că a dat inspectorilor de integritate toate documentele care i-au fost cerute.
Trimite articolul
XAsta nu se mai pensioneaza ? azi maine are 100 de ani…
In Oradea tribunalul da tot timpul dreptate gastii galbene