„Sesiunea de conştientizare şi informare a angajatorilor şi lucrătorilor, în special a celor din IMM, privind modificările legislative referitoare la clasificarea, etichetarea şi ambalarea agenţilor chimici periculoşi şi promovarea bunelor practici de securitate şi sănătate în muncă face parte dintr-o campanie ce se desfăşoară în întreaga Uniune Europeană”, a precizat Ioan Rădulescu reprezentantul ITM Bihor.
Legislaţie
Grupul ţină al acestei diseminări a fost reprezentat de angajatori şi lucrători care activează în domenii precum fabricarea mobilei, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, captarea, tratarea şi distribuţia apei, marochinărie, fabricarea vopselelor, lacurilor şi cernelurilor tipografice sau activităţi de curăţenie şi coafor. Noua legislaţie în domeniu a fost pusă la punct de către specialiştii ONU. La aceste norme a aderat şi UE după ce s-a constatat că o mare parte dintre muncitorii ţărior membre sunt expuşi vaporilor toxici în cel puţin două din cele opt ore de lucru. Ba mai mult, alţii sunt nevoiţi să manipuleze substanţe periculoase în cadrul activităţilor profesionale zilnice.
Nu puţine au fost cazurile în care din cauza mediului de lucru oamenii au ajuns să se îmbolnăvească de maladii incurabile şi în cele din urma să îşi piardă viaţa.
Citiți principiile noastre de moderare aici!