În contextul epidemiologic actual, primarul Ilie Bolojan a dispus o serie de măsuri către angajați, care i se aplică și lui, respectiv viceprimarilor. Fac excepție de la aceste măsuri doar angajații Poliției Locale, intrate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.
Astfel, în următoarele 30 de zile, fiecare angajat al Primăriei va trebui să își ia minimum cinci zile de concediu de odihnă.
Acolo unde volumul de muncă s-a redus foarte mult – Relații cu publicul, Evidența Persoanelor, Muzeul Orașului, Serviciul Juridic – angajații vor trebui să își ia cel puțin zece zile de concediu.
Aceste măsuri au fost dispuse de primarul Ilie Bolojan pentru protejarea angajaților Primăriei, în cazul în care apar infecții cu noul coronavirus printre angajați.
„Păstrăm în acest fel capacitatea Primăriei de a oferi servicii orădenilor, chiar dacă am putea avea și noi probleme legate de infestarea cu coronavirus”, transmite primarul orașului.
Măsuri luate și la CJ
Și la Consiliul Județean s-au luat măsuri pentru prevenția infectării cu COVID-19. Deja din 19 martie, s-a luat ca primă măsură acordarea zilelor libere pentru părinții care trebuie să-și supravegheze copiii, în urma închiderii școlilor.
A doua măsură luată: acordarea, la cererea angajaților, a maximum zece zile de concediu de odihnă, prin alternanță, pentru personalul de execuție.
A treia măsură: organizarea muncii la domiciliu pentru angajații CJ Bihor, ca măsură pentru reducerea numărului de persoane în birourile de la Consiliul Județean.
„În perioada muncii la domiciliu, fiecare angajat care prestează o astfel de muncă va întocmi un raport de activitate zilnic, prin care va justifica munca prestată și activitatea prestată. Raportul de activitate va fi însușit de către șeful ierarhic superior și va constitui temei pentru plata drepturilor salariale și justificări în eventualitatea unui control ulterior al entităților abilitate”, se arată în dispoziția emisă de președintele Consiliului Județean, Pásztor Sándor.
Pentru asigurarea alternanței privind prezența în birourile de la sediul CJ Bihor, din Parcul Traian nr. 5, numărul zilelor de muncă prestate la domiciliu nu poate depăși zece zile lucrătoare/salariat, într-un ciclu de programare, se arată în dispoziție. În același document, se precizează, totuși, că pentru reducerea numărului de persoane prezente simulan în birourile de la sediul Consiliului, se poate stabili un program flexibil pentru fiecare angajat în parte, la propunerea coordonatorilor de compartimente.
Trimite articolul
XAcelasi act care prevede ca Politia Locala este coordonata operational de IPJ, prevede si urmatoarele: “Serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor și analiză a bazelor de date sunt subordonate operațional Inspectoratelor Județene de Poliție, respectiv Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, pentru creșterea capacității de verificare și scurtarea timpului de răspuns în cazul anchetelor epidemiologice.” Cum poate dispune domnul primar trimiterea in concediu de odihna a acestora in acest caz?
-
Baza de date face disponibilă prezenţa observatorului.
Bugetarii in concediu cei din patronat lichidați cum vine treabă asta
-
tipic roamanesc 🙁
asa asa protejati-i nu cumva sa pateasca ceva… cine o sa ne mai conduca daca se imbolnavesc si ei ?
-
Plangeai inainte ca de ce sunt platiti bugetarii, merge tara si fara politie, invatamant, administratie si sanatate.
primaria va face angajari pregatitiva cei dati afara