Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciului Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de liberatate, a dr. Grigorescu și a asistentului medical Pelle, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare și dare de mită în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 11 mai – 11 iunie 2015, Grigorescu, în calitate de medic specialist în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor, a primit mai multe sume de bani, în valoare totală de 27.036 lei, de la bihorenii care se prezentau cu dosare pentru obţinerea pensiei de invaliditate.
De asemenea, din rechizitoriu mai reiese că, în aceeași perioadă, asistentul Pelle Johannes Ladislaus ar fi primit în repetate rânduri sume de la inculpată în schimbul complicității la infracţiunea de luare de mită. În dosar inculpatul mai e judecat pentru luare și dare de mită în formă continuată.
„Inculpatul Pelle Johannes Ladislaus a primit în mod repetat, de la o parte din persoanele care s-au prezentat la cabinetul medical Grigorescu Anca Domnica, în scopul menționat mai sus, sume de bani din a căror valoare s-a putut stabili în mod cert doar suma totală de 1.122 lei. Acești bani au fost primiți de inculpat în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de asistent medical privind asigurarea activităţii de secretariat la cabinetul medical, la completarea deciziilor medicale în conformitate cu criteriile de diagnostic clinic şi funcţional, la întocmirea şi evidenţa dosarelor existente etc. În datele de 12 mai 2015, 03 și 11 iunie 2015, inculpatul Pelle Johannes Ladisalus i-a remis unui alt medic, în cabinetul acestuia, mai multe sume de bani care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care priveau aceleași aspecte, menționate mai sus”, au arătat procurorii.
Ca atare, procurorii au instituit sechestru asiguratoriu asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Grigorescu Anca Domnica și Pelle Johannes Ladisluas, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză față de cei doi inculpați.
DNA face precizarea că efectuarea urmăririi penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, activități care nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Citiți principiile noastre de moderare aici!