Echipament tehnic de ultimă oră, săli luminoase şi curate, toalete noi nouţe dar şi confort termic sporit. „Revoluţie industrială” este o descriere foarte succintă a procesului prin care au trecut spaţiile Colegiului Tehnic Andrei Şaguna situate-n strada Poieniţei. Şantierul a durat 18 luni, cât a fost termenul de implementare al proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grupului Şcolar „Andrei Şaguna” din Oradea” dar la final satisfacţia cadrelor didactice a fost semn că au trecut peste discomfort.
„Tot ceea ce era atelier sau hală s-a transformat în scrum, lăsând loc actualelor spaţii dotate cu aparatură demnă chiar şi de mediul universitar. Sper că tot ce s-a investit aici să ducă la înalta calificare a elevilor, să poată accede cu succes pe piaţa muncii”, a spus în cadrul festivităţii Dumitru Sim, coordonator de comunicare pe proiecte în cadrul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţionale (DMPFI).
Dotări de top
În contul proiectului s-au cheltuit peste 3,4 milioane de lei, în condiţiile în care valoarea toatală a finanţării contractate a fost de peste 5,9 milioane lei.
Lucrările au fost demarate în 2 mai 2011, obiectivele specifice ale proiectului fiind de reabilitare a suprafeţei de 1.027,29 mp – Corpurile B, B1, a halei nr. 5 ale Colegiului Tehnic „Andrei Şaguna”, îmbunătăţirea dotării celor 5 ateliere şi a 9 laboratoare existente în colegiu prin achiziţia de echipamente specifice moderne, amenajarea a 3 noi laboratoare pentru specializarea tinerilor în domeniile cerute pe piaţa locală, dotarea cu echipamente IT a unităţii şcolare, precum şi îmbunătăţirea serviciilor educaţionale oferite de Colegiul Tehnic.
„Am reuşit să transferăm sume alocate reabilitării imobilelor pe partea de dotare cu echipament. Ne putem mândri, acum, cu cel mai bine dotat dotat liceu din Oradea. Sper să crească atractivitatea acestei şcoli”, a spus şi viceoprimarul Florica Cheregi.
Inaugurarea de ieri i-a găsit, pe unii dintre elevi, în ateliere sau hale, încercându-şi noile echipamente. În cadrul colegiului studiază 1.412 de tineri, beneficiarii direcţi ai investiţiei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!