„Varianta pe care aţi brodat corect nu este oficială. Este chiar falsă. Păstrăm procentul de 85% din salariu, păstrăm limitele minimale şi maximale, dar cuantumul astfel calculat va fi redus cu 25%, până ne redresăm. Aceasta este varianta oficială de lucru, adică în acord cu declaraţiile mele de la RFI: «diminuăm procentul dar nu ştim încă cu cât». Eu nu am vorbit şi nu am susţinut niciodată ideea plafonului fix”, ne-a răspuns prin e-mail Andreea Paul-Vass. Mai menţionăm că RFI este postul de radio din România aparţinând reţeleiRadio France Internationale.
Reamintim că agenţia Newsin au citat marţi surse oficiale din Ministerul Muncii pentru următoarea declaraţie:
„Dorim să revenim la vechea lege şi să se renunţe la facilitatea acordată în acest moment pentru creşterea copilului, respectiv acel cuantum de 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei. Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea fi stabilită la 600 de lei, o decizie în acest sens urmând a fi luată miercuri în Guvern”, au precizat surse oficiale din Ministerul Muncii.
Şi tot agenţia Newsin a citat următoarea declaraţie a consilierului economic Andreea Paul Vass: „Indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi micşorată, deocamdată nefiind stabilit oficial cu câte procente va fi diminuată sau dacă va fi impusă o sumă fixă”.
Acele declaraţii au stârnit dealtfel comentarii pertinente ale multor mămici pe site-ul de petiţii online, la adresa http://www.petitieonline.ro/petitie/comentarii/indemnizatia_pentru_cresterea_copilului_sa_ramana_85_din_salariu-p43516046-pg2.html. Menţionăm că această adresă ne-a fost pusă în atenţie de orădeanca Dana Onea.
Mai redăm şi o reacţie venită pe e-mail-ul redacţiei:
„Mă numesc Aurelia Gavris, şi doresc să vă mulţumesc pentru articolul apărut azi în JB, vă mulţumesc că cineva ne susţine şi nouă cauza! Aşa cum aţi punctat, noi nu putem merge cu bebelaşii în braţe să protestăm şi să ne îmbrâncim cu jandarmii în faţa palatelor Victoria şi Cotroceni! Şi apreciez faptul că aţi punctat faptul că cele care «furnizeaza noile generaţiii de paraziţi ai societăţii nu vor fi afectate, doar noua generaţie de calitate». Eu personal sunt absolventă de studii superioare, şi am avut un salariu net de 2.000 lei, în urma căruia am plătit cotizaţiile către stat. Am născut pe 8 aprilie al doilea copil şi urmează să depun dosarul pentru indemnizaţia de creştere a copilului.
ACUM CĂ AVEM DEJA COPII AR TREBUI SĂ-I ARUNCAM ÎN STRADĂ PENTRU CĂ STATUL ROMAN ÎŞI BATE JOC DE NOI?
Dar daca acest rău se va întâmpla, eu personal, îi dau in judecată, pentru că acestă măsura este discriminatorie, aşa cum celelalte categorii sociale, pensionari, şomeri, beneficiază de un anumit procentaj în funcţie de cotizaţiile făcute statului cu o anumită periaoada de timp în urmă, ţi noi avem potrivit Constitutiei art. 15, 16(1), drepturi egale, aşa că dacă vor reduce pensiile, şomajul cu 15% şi indemnizaţiile să fie reduse cu max. această valoare.
În al doilea rând, măsura reducerii ar trimite forţat mamele de lângă bebelaşi prematur în câmpul muncii, punând în pericol dezvoltarea fizică şi psihică a noilor născuţi!”
Citiți principiile noastre de moderare aici!