În schimbul serviciilor sale, orădeanca de 53 de ani ar fi cerut comisioane care mergeau până la jumătate din suma împrumutată.
„Admite propunerea formulată în dosar nr. 5411/P/2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Dispune arestarea preventivă a inculpatei Vlădoiu Anca Aurelia pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune în formă continuată (7 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (7 acte materiale), complicitate la uz de fals în formă continuată (7 acte materiale). Respinge cererea avocatului inculpatei, de luare a unei alte măsuri preventive”, se arată în încheierea Judecătoriei Oradea, care poate fi consteată în termen de 48 de ore.
Reținută în urma a șase percheziții
Anca Vlădoiu a fost reținută în urma a șase percheziții efectuate joi, 9 noiembrie, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) Bihor, alături de luptătorii de la Acțiuni Speciale și ofițerii BCCO Oradea. Anchetatorii au vizat șapte persoane bănuite că, în perioada iunie 2020 – martie 2021, ar fi obținut credite de 100.000 de lei, prin folosirea de acte falsificate. Era vorba despre adeverințe de venit pentru giranți, pe care le-ar fi procurat Anca Vlădoiu, ”fără acordul și cunoștința unora dintre persoanele care figurau ca giranți”.
„În schimbul primirii unor sume de bani cu titlu de comision, care uneori s-a ridicat până la jumătate din valorea împrumutului, s-ar fi ocupat de procurarea înscrisurilor falsificate și de înmânarea acestora persoanelor interesate de încheierea contractelor de împrumut, inducând astfel, în eroare, persoanele însărcinate cu verificarea legalității documentelor de acordare a împrumuturilor”, a transmis Poliția Bihor referitor la faptele de care este acuzată femeia de 53 de ani.
Probleme penale și amenzi primite în pandemie
Potrivit Bihoreanul, Anca Vlădoiu a fost condamnată definitiv, în 2014, la trei ani de închisoare sub acuzația că a prejudiciat două unităţi bancare și a fost urmărită internaţional timp de doi ani.
[eadvert]
În prezent, pe rolul Judecătoriei Oradea se află un proces în care femeia a cerut reabilitarea judecătorească, arătând că a achitat cheltuielile judiciare la care a fost obligată în cadrul a două dosare, din 2008 și 2013.
În octombrie 2021, Anca Vlădoiu a fost amendată cu 2.000 de lei după ce a fost suprinsă de polițiști în zona unui centru comercial din Oradea fără a purta mască de protecție. În plus, a mai fost sancționată pentru că ”a refuzat să se legitimeze, a provocat scandal, adresând cuvinte jignitoare agenţilor de poliţie”.
În luna mai a acestui an, printr-o sentință definitivă, Tribunalul Bihor a anulat amenda pentru nepurtarea măștii în spații deschise, arătând că această faptă a fost dezincriminată printr-o decizie a Curții Constituționale. În plus, instanța a urmărit înregistrarea făcută de polițiști cu bodycam-ul și a constatat că femeia a provocat scandal, ”dar fără săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene sau proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare”. A fost păstrată astfel doar sancțiunea pentru refuzul de a se legitima și pentru scandal.
Șase percheziții domiciliare într-un dosar de înșelăciune și fals. Prejudiciul cauzat: 100.000 lei
Trimite articolul
XCe case si mașini so afaceri are asta iuui ma mir ca de abia acum au prins o
De ce nu îmi publici comerțul Bihon?
Am jignit pe cineva asta prin publi 24 tragea tepe asa își făcea rost de copii ale documentelor fraierilor toapa asta este o infractoare notorie
speram sa fie inchisa iea anca si stefan copar