Este vorba despre laboratoarele din cele două spitale, achizițiile, prepararea hranei și personalul.
Se consideră că spitalele vor fi mai eficiente prin automatizarea laboratorului care va funcţiona la unul dintre cele două spitale. Acest laborator va face analizele la comun şi va comunica rezultatele în sistem electronic. Avantajul ar fi că astfel s-a realiza „economii consistente la cheltuielile cu materialele şi cele de personal”, transmite municipalitatea.
Fac consorţiu
Spitalele Judeţean şi Municipal nu vor fuziona, dar vor forma un consorţiu spitalicesc, în cadrul căruia mai multe activităţi vor fi gestionate în comun.
„Membrii Consiliilor de administraţie ale celor două spitale și-au dat acordul de principiu pentru realizarea unui consorţiu spitalicesc, un fel de alianţă şi nu o fuziune juridică, având ca obiectiv realizarea unor servicii mai bune cu costuri mai mici. Consorţiul spitalicesc va fi condus de Consiliile de Administraţie ale celor două spitale şi va avea în frunte un director coordonator. Structura de conducere unificată va analiza serviciile suport ale celor două spitale care pot fi puse la comun în vederea scăderii costurilor. Scopul acestor măsuri pe care dorim să le aplicăm din această toamnă, este să gestionăm aceste servicii la costuri mai mici, să fim mai eficienți și să avem servicii mai bune”, a spus Ilie Bolojan. Astăzi, şef peste ambele spitale – Judeţean şi Municipal – este dr. Gheorghe Carp.
Dr. Carp a prezentat consorţiul spitalicesc drept o practică în Europa, pentru a reduce cheltuielile din spitale.
Consiliul Local este aşteptat să aprobe această propunere a Executivului Primăriei, într-o şedinţă proximă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!