Potrivit Ziarului Financiar, în „lista ruşinii” sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în T3 2021.
[eadvert]
„Lista ruşinii” este reglementată de Ordinul nr. 509/2019 pentru modificarea şi completarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 558/2016.
Obligaţiile fiscale pentru T3 2021 sunt aferente perioadei iulie – septembrie 2021.
Obligaţiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice care fac obiectul publicării sunt cele notificate, existente la sfârşitul trimestrului de raportare şi neachitate până la data publicării. Nu fac obiectul publicării obligaţiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:
a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.
ANAF va efectua modificări „în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”.
(sursa: Mediafax)
Trimite articolul
XLista ruşinii?
Cui îi pasă sau cui îi e ruşine că s-ar afla pe acea listă ?
Le-ar fi ruşine românilor că se află pe acea listă, doar după ce tuturor “conducătorilor” şi “liderilor politici “din Ro din ultimii 32 de ani le-ar fi ruşine şi s-ar căi amarnic, că au transformat o țară cu potențial ( atât în industrie cât mai ales în agricultură) în cloaca Europei, plină de datorii externe făcute doar pentru consum şi care nu excelează în nici un domeniu economic.
O țară care consumă mai mult decât produce, asemeni țărilor bananiere. Şi fiecare român care se naşte în acea țară , se naşte deja cu o datorie externă de 6000 de euro (care va mai creşte considerabil şi în următorii ani).
Deci,abia atunci când acei politruci mizerabili care au distrus intenționat (cu sau fără ordine din exterior, nu contează) şi sistematic toate sectoarele economice ale țării vor face un pelerinaj la Zidul Plângerii ( Hakotel Hama’aravi- loc de căință şi de rugăciune) şi vor regreta amarnic ce au făcut României, în ultimele trei decade, şi vor încerca să îndrepte răul făcut, aducând înapoi în țară banii furați de la contribuabili (dosiți prin paradisuri fiscale şi investiți prin țări sălbatice , ca Brazilia, Madagascar, Costa Rica, etc ) abia atunci le va fi ruşine şi românilor întreprinzători , că au datorii la stat !
-
Valetule,
Cât timp îți vine pensia cu regularitate înseamnă că statul și-a făcut datoria.
Că generația ta a votat aiurea 20 de ani și astfel a compromis viitorul copiilor tăi și generația mea, asta e altă discuție și, mai ales, responsabilitate pe care generația ta nu și-o asumă.-
Aaa… Vasile… lacheul credincios şi “incisiv” al”stăpânirii”.
Păi, lasă-mă să fac nişte mici observații, că tot ai pomenit de pensii în România.
Unu la mână, eu nu am şi nu voi avea,probabil, nici o pensie de la statul român. Din două motive.
În primul rând, mai am de muncit mai bine de un sfert de secol până să ajung să primesc pensia pentru limită de vârstă.
În al doilea rând, eu muncesc şi îmi plătesc taxele şi impozitele precum şi contribuțiile pentru pensie privată în altă țară şi asta de mai mulți ani.
În altă ordine de idei, cred cu tărie (pe baza unor statistici pertinente şi a unor prognoze realiste) că statul român se va afla în incapacitate de a mai plăti pensiile contribuabilor în maxim 10 ani.
Probabil generația”decrețeilor” va fi prima generație de contribuabili”sacrificată”,care nu vor mai avea pensii , sau vor fi doar simbolice, îndiferent de contribuțiile lor la buget de-a lungul timpului.Motivele ?
Discrepanțele tot mai mari dintre numărul contribuabililor şi cel al pensionarilor.
Asta din cauza migrației masive a românilor, care se accentuează de la an la an precum şi natalitatea foarte scăzută din Ro.În plus, nu cred că va mai credita cineva România, doar pentru consum în următorii ani, ținând cont de nivelul actual al datoriilor şi de situaţia ei economică precară.
Dar… vom trăi şi vom vedea.
-
”… eu muncesc şi îmi plătesc taxele şi impozitele precum şi contribuțiile pentru pensie privată în altă țară şi asta de mai mulți ani.”
Mda…
Și în țara în care ești îți plătești taxele și impozitele? Sau și acolo se încurajează evaziunea și neplata taxelor și impozitelor?
Să știi că în România s-au schimbat lucrurile: noi, micii întreprinzători, ne plătim cu regularitate și corectitudine taxele și impozitele și ne deranjează țepari precum cei din lista ANAF. Pentru că acei evazioniști nu ne plătesc nici nouă facturile ce să mai plătească taxe și impozite.-
Halooo!
macar acolo se face ceva cu banii incasati,pe cand la noi>>>>taptarap! -
Atât în perioada cât am trăit şi am muncit în Ro, cât şi acum ,în străinătate, mi-am plătit dările către stat cu conştiinciozitate.
Că aşa am fost educat de către părinții mei, care şi ei la rândul lor şi-au plătit şi încă îşi plătesc la zi,din mica lor afacere,toate dările (şi nu puține), atât cele către bugetul local cât şi cele datorate fiscului.
Problema cea mare este ce anume face statul cu banii colectați de la întreprinzători şi de la ceilați contribuabili.
“Bine” nu face cu ei, din moment ce Romania e codaşa Europei la mai toate capitolele…
Şi atunci intervine frustrarea contribuabilului, când vede că statul îşi bate joc de banii lui , adică de munca lui.
Iar de la frustrare ,la încercarea de a-şi eluda obligațiile către stat ,nu e decât un pas.Poate şi din cauza aceasta, munca la “negru” şi la “gri” în Romania ajunge la “cote” foarte mari, comparativ cu restul țărilor din Ue.
Pentru că, se ştie, “peştele de la cap se împute”…
-
-
-
Atata stie statul asta romăn sa strige dupa bani…un JEG ORDINAR DE STAT… asta e statul romăn … de rușine e statul nu firmele si oamenii…
Statul romăn DUSMANUL nr.1 al firmelor si al cetatenilor