Acțiunile de control, desfășurate pe 7 și 11 februarie de către inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) în județul Bihor, au avut ca scop îmbunătățirea conformării voluntare, prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. În urma verificărilor, au fost confiscate bunuri din categoria îmbrăcăminte și textile, cu o valoare totală de 1.235.000 lei.
După inventarierea stocului de rochii de mireasă și de gală din două magazine din Oradea, inspectorii antifraudă au descoperit 423 de piese de îmbrăcăminte pentru care administratorii nu au putut prezenta documente de proveniență.
Aceste produse nu erau înregistrate în evidențele contabile. În plus, operatorii economici au fost sancționați cu o amendă de 5.000 de lei fiecare, conform Legii 296/2023 privind combaterea activităților economice ilicite, iar cele 423 de produse au fost confiscate.
„Acțiunile de control vor continua într-un ritm constant, având atât scopul preventiv de a responsabiliza contribuabilii în ceea ce privește obligațiile legale de fiscalizare, declarare și plată, cât și de a identifica și sancționa activitățile comerciale ilegale și de evaziune fiscală”, a declarat pentru Bihon.ro inspectorul general adjunct antifraudă Radu Ioan IGNA.
Trimite articolul
XFoooarte vigilenti parazitii astia. Saloanele acestea erau cea mai spinoasa problema. Vedeti ca mai sunt si alte saloane si mai multe : pt par , pt unghii, pt drq sa va ia de superficiali
Mica evaziune. E bine că e combătută. Doar că marea evaziune rămâne neatinsă. Și atunci votanții se vor îndrepta împotriva guvernaților actuali votând alternative deșarte.
Spirala devine din ce în ce mai abruptă.
Se face evaziune peste tot . In piete că nu se bon fiscal și că majoritatea comercianților sunt bișnițari cu certificat de producător,daca mergi la service auto nu primești factura nimic de la zugravi ,meseriași , saloane de coafura, manichiura etc . Ce sa mai vorbim de evaziunea de pe internet . Se vând zeci mașini pe care le deține doar o persoana ,,case ,vechituri ,totul la negru. 50 la sută din banii din Romania sunt la negru. Dar sunt și comercianți care plătesc taxe și impozite dar culmea tot ei sunt verificați pt că …sunt intr.o baza de date .anaful ,poliția economică, antifrauda ,protectia mediului,a consumatorului, instituțiile cu atribuții de control ar trebui zilnic să facă astfel de controale ,nu sa stea in birouri și să verifice doar pe calculator evazioniștii .
-
Ceea ce reclami nu se numeste evaziune. Ci o solutie corecta pentru jepcarii de la ANAF. Oamenii vor sa simta ca au profit, nu sa munceasca pentru niste lepre
Buna seara nu se ocupa ANAF cu lucruri slabe ,acolo ați ajuns domnule vai de voi .Ocupativs de evaziunea fiscală din Piețe agroalimentare ,sau saloanele de masaj,coafura și frizerie etc
Cei de la Bolt nu au carte de munca, nu platesc mai nimic la stat
S -au scos bāieţii ,şi-au fācut targetul pe ziua de azi.
Acuma va avea statul bani destui sā mai dea o primā de pensionare babanā de 100000 de coco altui “mare boss” de la romsilva.
-
Acum are și Bolovan rochie de mireasă!
Se mărită fete din Anaf??? :)))))))))))