Cerșetoria și depunerile de gunoi menajer la întâmplare sunt țintele asumate ale campaniei „Zonele vulnerabile sub lupa Poliției Locale”, începută în a doua jumătate a lunii trecute.
[eadvert]
Viceprimărița Arina Moș, coordonatoarea Poliției Locale, a oferit un prim bilanț al acțiunii. A precizat că ideea campaniei a pornit de la constatarea faptului că, din cele 800 de incinte destinate depozitării deșeurilor din cartierele de blocuri, la aproximativ 100 dintre acestea apar în mod repetat depozitări neregulamentare.
Concluziile primei luni: existenţa unor depozitări de deșeuri adiacente incintelor de depozitare, faptul că unele incinte de colectare au defecțiuni la sistemul de închidere, dar şi că există persoane care extrag deșeuri din recipientele de colectare, lăsând în urma lor mizerie. O altă problemă este și faptul că în anumite zone aceste incinte de colectare sunt foarte murdare.
„În decursul acestei luni, au fost întocmite 133 de procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor pe regulamentul de salubrizare al municipiului Oradea, din care 34 sunt amenzi contravenționale în valoare de 14.700 lei și avem și 99 de avertismente scrise, pentru că această campanie am pornit-o din dorința de a veni în sprijinul asociațiilor de proprietari care se luptă și ei cu această problemă. Ne dorim un oraș mult mai curat și ne dorim ca fiecare cetățean să fie responsabil și să vină în sprijinul nostru în derularea acestei campanii”, a declarat viceprimărița Moș, precizând că agenții de la locală au beneficiat de sprijinul Direcției Tehnice.
Destinatarii acestor amenzi sunt asociațiile de proprietari dar și RER Vest.
La adăpostul de noapte
Pe cealaltă componentă a campaniei, referitoare la cerșetorie, acțiunile se derulează în colaborare cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.
În cadrul campaniei, polițiștii locali identifică persoanele care trăiesc din mila cetățenilor, iar DASO le pune la dispoziție Adăpostul de Noapte de pe str. Gutenberg, unde li se oferă un ceai cald, posibilitatea de a face un duș și un pat.
„Solicităm cetățenilor să anunțe Poliția Locală sau pe oradeacity report aspecte legate de persoane fără adăpost pe care le văd prin parcuri sau oriunde în oraș, deoarece mulți dintre aceste persoane nu știu că au posibilitatea să meargă la Adăpostul de Noapte, unde beneficiază de toate condițiile umane de trai. Vă rog să fiți alături de noi, alături de Primăria Oradea în această campanie menită să descurajeze persoanele care trăiesc din mila oamenilor, campanie de curățănie prin care dorim ca în locurile de depozitare și colectare a deșeurilor să se respecte, în primul rând regurile de bun simț”, a spus Arina Moș.
Conform acesteia, pentru persoanele din alte localități care sunt găsite la cerșit în oraș se vor face demersuri pentru a pierde ajutorul social în bani, dacă figurează cu așa ceva la primăriile de domiciliu. De asemenea, Arina Moș zice că, în cazul în care cerșetorii refuză cazarea la adăpostul de noapte, Poliția Locală poate uza de „mijloacele specifice” pentru a-i convinge. Cazarea în adăpost nu poate depăși 15 zile la rând.
Polițiștii locali, cu ochii pe gunoaie. Se “promit” amenzi usturătoare
Trimite articolul
XCine sã supravegheze pubelele, asociaţia?
Prima mizerie sunteți voi,cei de sus!
ce nu se spune in acest “bilant” de genul “politia locala isi justifica existenta”, este faptul ca foarte multe avertismente au fost date pt sacii de frunze stransi langa pubele si care sunt ridicati separat si care nu se arunca in pubele. domnii politisti constatatori si cei care-i conduc nu sunt actualizati cu regulamentul clar a tomberonului. acestia au trimis notificari degeaba (cheltuiala suportata de cetateanul orasului), au dat dovada clara ca nu cunosc legea (facandu-se de ras impreuna cu sefii lor) ba mai mult au accesata date cu caracter personal in cele mai multe situatii, fiind pasibili atat ei cat si institutia care le-a furnizat cu procese. deci, daca tot trebuie sa-si justifice existenta, aceasta politie locala care se compune din “profesionisti”, in primul rand ar trebui sa cunoasca legea, iar daca cu tomberoanele nu ne descurcam, ce vor face cand va trebui sa confrunte un suspect de talharie, spargeri de masini sau apartamente sau Doamne fereste un criminal???
ps. avertismentele inutile cine le plateste???
-
Ariana Mos nu stie ce atribute au acesti gardieni locali, eu is curios ce o sa faca o sa aresteze tigani ? Cand singura lor menire este chemarea politiei pt parcari neregulamentare si amenzi pt mizerie si gazon netuns !
Ar fi frumos dacă aceasta problema ar fi rezolvată!Locuiesc în Nufărul unde o imagine similară se desfășoară în fața mea când ies în stradă.În plus,oamenii își lasă rămășițele de mâncare în jos pentru animale și oameni fără adăpost,care încep să miroasă în scurt timp.Vă rugăm să ajutați,deoarece cred că s-a dezvoltat deja o infecție în acest loc.Aleea Forajului Nr.4.
Mulțumim