La bilanțul de șase luni de activitate ca manager al Serviciului Județean de Ambulanță Bihor, Gheorghe Pintea, lider al UNPR Bihor, e mulțumit de activitatea personalului din subordine, însă s-a arătat mai puțin mulțumit de modul în care unii șefi de compartimente au înțeles să-și facă treaba.
În consecință, numai anul acesta Serviciul de Ambulanța Bihor a trebuit să achite o amendă de 100.000 de lei pentru nerespectarea anumitor pași pentru achiziționarea de piese pentru parcul auto. „La mijlocul anului acesta am avut un control de la ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice), care a constatat că sunt mai multe inadvertențe în ce privește achizițiile făcute în 2014 pentru parcul auto. Astfel, Serviciul de Ambulanță a fost amendat cu 100.000 de lei.
Din păcate, persoana care s-a ocupat de achiziția de piese a făcut-o în mod preferențial. De exemplu, achiziția de piese s-a făcut doar de la un singur furnizor, de la Auto Bara”, a declarat Ghe. Pintea. Cu toate că cei de la Ambulanță au depus o contestație privind amenda, răspunsul se lasă așteptat deoarece procesul este încă pe rol.
Comisie la comisie
Șeful Ambulanței a mai spus că la această oră situația s-a schimbat, „acum cumpărăm piese de la diferiți furnizori. Colaborăm cu service-uri autorizate unde beneficiem de verificarea tehnică a ambulanțelor și de înlocuirea pieselor la mașinile noastre, dacă e cazul”. În urma controlului făcut de cei de la ANAP, managerul de la Ambulanță a cerut un audit și a creat o comisie în cadrul instituției care să verifice modul în care s-au făcut anterior achizițiile, dar care va continua să se ocupe de verificarea permanentă a modului în care se cheltuie banii unității.
O altă amendă de 5.000 de lei a primit Ambulanța Bihor și în 2011, plus șase avertismente. „Pentru bunul mers al instituției am mai solicitat ANAP-ului să mai făcă controale la noi. Trebuie să se știe că nu voi tolera neregulile, iar cei care se vor face vinovați vor plăti”, a precizat Pintea.
Evrica, angajații de la Ambulanță au legitimații
Nu e nici o glumă. E de răsu plânsu . Conform celor declarate de managerul de la Serviciul Județean de Ambulanță Bihor, angajații nu au avut până acum niciodată legitimații. E o noutate având în vedere că unitatea a luat ființă sub noua denumire încă din 1990, iar până acum probabil nu se legitimau, iar accesul era liber pentru toată lumea, sau erau cunoscuți de portar după fizionomie. E știut faptul că în ziua de azi chiar și firmele mai mici pun la dispoziția angajaților legitimații.
Citiți principiile noastre de moderare aici!