Cinci șoferi austrieci care au participat la competiția SuperKarpata Trophy vor fi amendați cu 5.000 – 10.000 de lei pentru încălcarea OUG 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice. Totodată, administratorul companiei care a organizat competiția, Müller – Hartburg Dienstleistungsgesellschaft mbH din Viena, va primi o amendă de 50.000 de lei.
[eadvert]
Sancțiunile sunt aplicate de Garda de Mediu Bihor, după ce comisarii au constatat că vehiculele înscrise în competiție au traversat zone protejate de pe teritoriul Bihorului. Cei cinci șoferi care vor fi amendați au fost identificați de polițiștii din Aleșd, în zona localității Peștiș, după ce Clubul sportiv geto-dacii liberi au sunat la 112 să reclame că mai multe vehicule de teren au fost văzute în zone cu accesul interzis. Potrivit comisarilor Gărzii de Mediu, participanții la SuperKarpata Trophy au traversat aria protejată Muntele Șes, de pe teritoriul orașului Aleșd și al comunelor Aușeu, Borod, Bratca, Brusturi, Derna, Lugașu de Jos, Popești, Suplacu de Barcău și Șinteu.
Pentru a putea identifica adresele șoferilor și organizatorilor austrieci, comisarii Gărzii de Mediu apelează la Interpol.
La competiția organizată pe teritoriul României au participat 38 de echipe cu 81 de autoturisme de teren. Participanții provin din Austria, Belgia, Elveția, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Slovenia. Potrivit site-ului superkarpata.com, taxa de participare la competiție a fost de 3.000 de euro pentru fiecare vehicul (șofer + pasager) și 900 de euro pentru fiecare pasager în plus. Totodată, firma a vândut și pachete de 3.000 de euro. Contactat de Jurnal bihorean, reprezentantul companiei organizatoare, Georg Müller-Hartburg, a negat acuzațiile aduse de autoritățile române și a spus că „totul este o minciună”.
De altfel, aceeași firmă austriacă a mai fost amendată de Garda de Mediu Bihor, în 2016. Atunci, comisarii gărzii l-au găsit pe administratorul companiei în Stâna de Vale și l-au amendat cu 50.000 de lei și au dispus oprirea competiției. Însă, organizatorii SuperKarpata Trophy au continuat concursul și a doua amendă a fost de 100.000 de lei.
Trimite articolul
XInterdictie de a mai intra in tara cu acele masini.
…cum adica au continuat ??? Opriti si confiscate masinile….1000-2000 euro sunt unfleac pentru ei ! Să facă la ei acasă sa vada dacă scapă fără închisoare…numa că no la noi legile …de aceea vin aici !
Trebuie bagati in puscarie barbarii dreq. Sa stea la ei acasa si sa faca vraiste padurile lor
Trebuie bagati in puscarie barbarii. Sa stea la ei acasa si sa faca vraiste padurile lor
Nu ăstia strică pădurile noastre. Le strică nenoricitii nostri care le taie la ras ilegal. Aia trebuie opriți. La ăștia trebuia să le ia banii si sa.i lase mai departe. In urmatorul județ taxați inapoi si tot așa până li se terminau banii.
Domnul ala Serbanescu da amenzi numai unde ii spune partidul. Ii doare pe el in dos de offroad si altele. Azi sunt amenzi la psdisti, pe vremea cand era Togor sef erau amenzi la pnlisti. Austriecii aia nu sunt in partid asa ca nu conteaza.
Ok, inteleg ca totul a fost ilegal. Unde a fost Federatia Romana de Off-Road ? Ceea ce mi se pare extrem de interesant este faptul ca Garda de Mediu, dacii liberi si alte organizatii au sarit ca arse si poate pe buna dreptate. Ma intreb, totusi cand se taie in continuare padurea romaneasca si-n ariile protejate, intruziunea in habitatul ursului brun este de o gravitate de nepermis si sa nu mai discutam si celelalte animale alungate din habitatul lor, unde sunt toate aceste autoritati si de ce nu SRI ca pana la urma este o problema de S.N. .
-
Toată România a devenit habitatul ursului brun. Eu nu intenționez să-mi educ copilul cum să nu irite ursul în mijlocul orașului. Mi-ajung maidanezii