Judecătoria Marghita a considerat că derapajul controlat nu poate fi considerat comportament agresiv, pentru că ”nu este (…) orientat în sens distructiv, nefiind de natură să poată cauza prejudicii de natură fizică sau morală altor persoane”.
[eadvert]
Conducătorul auto a fost oprit de polițiști într-o noapte din luna iulie 2023, puțin înainte de ora 1:00. În procesul-verbal, agenții au menționat că bărbatul avea ”un comportament agresiv în conducere prin realizarea intenționată a unui derapaj controlat al autovehiculului în vederea rotirii acestuia”. Considerând că în acest fel a pus în pericol atât siguranţa sa, cât şi a celorlalți participanți la trafic, oamenii legii l-au amendat cu 580 de lei pe cel aflat la volan și i-au suspendat permisul pentru 30 de zile.
Instanța: driftul nu cauzează prejudicii fizice sau morale altor persoane
Șoferul a respins acuzația, iar cei doi pasageri din mașină au arătat că bărbatul nu conducea cu viteză și nici nu era vreun alt autoturism pe șosea. Două zile mai târziu, conducătorul auto a făcut plângere la Judecătoria Marghita, cerând anularea procesului-verbal de constatare a contravenției.
Instanța a arătat că textul de lege în baza căruia a fost dată amendat nu definește ce înseamnă comportament agresiv, ci doar precizează că adoptarea unei astfel de conduite la volan reprezintă contravenție. Astfel, judecătorul a considerat că este necesară o raportare la limbajul comun, potrivit căruia ”agresivitatea reprezintă o formă de comportament orientat în sens distructiv, care poate cauza prejudicii de natură fizică sau morală altor persoane”.
”Instanța constată că efectuarea unui derapaj controlat nu este un comportament orientat în sens distructiv, nefiind de natură să poată cauza prejudicii de natură fizică sau morală altor persoane. Cu atât mai mult, având în vedere ora și locul săvârșirii contravenției, nemaifiind alți participanți la trafic”, se arată în hotărârea Judecătoriei Marghita prin care s-a dispus anularea sancțiunii date șoferului.
Trimite articolul
XȘefule o vorba pe langa articol : doar si numai doar in Orade” scapa criminalii , pedofili, violatori, etc șamd de ce ? Bani șpagă Pile ! Ia sa vezi daca facea vreun plătitor de taxe si impozite cu vreo doi copii mici pai lua puscarie cu suspendare pe loc ca de unde bani din joburile din parcurile industriale ? Halal justiție halal oras ! Ai bani scapi nu la revedere! Asa ca domnilor si doamnelor CEDO ( si aici e nevoie de cheltuieli) !viva !!!
Nici judecatorii nu mai este ce iereau o data.Acum este pensionari repede si suporteri de raufacatori.Oameni corecti si cu dreptate pierd procese pentru ca judecatori este nepregatiti sau rai.
-
“judecatorii nu mai este ce ierau”,”judecatori este nepregatiti”. Judecatorii probabil sunt ca si dumneavoastra Domn prof. Probabil au invatat la scoala cu profesori ca si tine de inteligenti si cum nu au reusit sa-si depaseasca profesorii au devenit ca si tine analfabeti functionali.
-
Sunt sigur că greșelile au fost intenționate. 🙂
-
A reușit să desființeze o lege, creeând o excepție ce poate fi invocată de avocați ca exemplu în atacarea măsurilor aplicate de agenții de poliție pentru drift. Liber la drifturi pe drumuri publice, că nu implică nici un pericol, după mentalitatea unui judecător habarnist.
e instanta de fond…tampiti tineri care cred ca inventeaza ei macaroana, dai inamovibilitati, dar nu la instante gen marghita, mangalia sau bins…
-
Mangalia fiind tat un Bins, de când cu doamna ceea. Aveți dreptate 100%