Comisarii Gărzii Naționale de Mediu și ai Comisariatului Bihor au urcat, marți, în Parcul Apuseni, pentru a constata modul în care Primăria Pietroasa a pus în practică măsurile dictate cu ocazia unor controale anterioare, în 2018 și în mai multe rânduri anul acesta.
Măsurile dispuse se refereau la desființarea construcțiilor ilegale, la aplicarea interdicției de a campa în absența unor măsuri minime și la salubrizarea zonei.
Echipa mixtă a constat că, în ceea ce privește construcțiile ilegale, fenomenul nu s-au diminuat, dar proprietarii și-au extins terasele și tarabele improvizate. Iar camparea, ilegală sau nu, se practică pe scară largă, ca până acum. Numărul mare de turiști înseamnă și mulțime de mașini, care lăsate de-a lungul drumului, care parcate aiurea printre corturi. De la an la an, Poiana Glăvoi seamănă tot mai puțin cu inima unei rezervații naturale și tot mai mult cu un bâlci comunal, cu manele și fum de cărnuri prăjite.
Mihai Togor, comisarul șef pe Bihor spune că situația s-a ameliorat pe partea de partea de salubrizare, cel puțin în Glăvoi.
Controlul s-a făcut în prezența primarului Cornel Pîlea, invitat de comisari la fața locului și s-a finalizat cu o amendă de 50.000 lei, pentru neîndeplinirea măsurilor înscrise în procese verbale anterioare.
„Măsurile s-au dat încă de anul trecut și s-au repetat și anul acesta, ca să înceapă să se miște și să se vadă schimbări. Soluțiile erau la îndemăna Primăriei, puteau să le pună în practică”, mai spune Togor.
Primarul ne-a spus că are în lucru un proiect de amenajare a unei părți din Poiana Glăvoi în camping cu parcare, proiect care va putea fi pus în operă numai cu acordul celor de la Parcul Natural Apuseni respectiv de la Agenția Națională de Mediu.
Trimite articolul
XBei, ati beut petrol? Garda de mediu da amenda Primariei Pietroasa. Bun, amenda aia cine-o plateste, primarul? Nu prea cred, ci tot cetatenii. De ce nu e sanctionat primarul, consiliul local si cei responsabili direct de zona? Bine ati veni in Romanistan, tara tuturor posibilitatilor!
Deci statul a amendat statul iar banii tot bin buzunarele contribuabililor vor fi platiti. Si uite cum din incompetenta si nesimtirea primariei care trebuie sa aplice legea si ordinea tot cetatenii au de pierdut. Acei bani puteau fi folositi pentru comunitatea lor si nu pentru plata amenzilor. Oamenii sunt redusi saracii si nu isi dau seama. In occident, la o asemenea paguba adusa unei comunitati de catre primarie, ar fi fost toti atarnati de picioare. La noi se bea bere si se ragaie mititei cu primarul la crasma din sat. Un popor de retardati mintal.
amenda este uriasa, toti idioti stiu sa dea amenzi f. mari in loc sa-i avertizeze de 2-3 ori dupa care sa aplice amenzi, cei de la garda de mediu ar trebui trimisi la munca de jos.
Autoritatile sa treaca si prin zona Bulz -Remeti -Coada Lacului sa constate cum se taie padurea in mod salbatic in deplin dispret fata de lege si natura.
La ce rau a fost drumul de legatura anul trecut nici cu bicicleta nu m-as mai duce pe acolo… in rest proprietarii cu “terasa ilegala” sunt OAMENI!!! De cate ori am fost acolo acel loc mi-a oferit liniste, nu erau manele si balci. Azi maine omul nu mai poate iesi la iarba verde cu cortul, ca e totul interzis. Inca ni se permite sa ne besim, dar poate vom plati impozit ca cineva va considera ca e poluare.
Ar trebui amenajate niște campinguri civilizate si la Glavoi si la Padis.
Campinguri cu dușuri, wc, apa calda, apa rece cu racord la gaz si la curent electric cu paza.
Dar poate ca e prea mult pentru România ???
Autoritatile sa treaca si prin zona Bulz -Remeti -Coada Lacului sa constate cum se taie padurea in mod salbatic in deplin dispret fata de lege si natura !!!
Sã facem un centru de rugãciune a profitului.