Mașina a fost implicată într-un accident produs într-un alt județ și a fost adusă la sediul societății cu ajutorul unei platforme, deci nu avea nevoie de rovinietă, au susținut proprietarii vehiculului. Aceștia au depus o scrisoare de transport care le confirma susținerile.
În replică, reprezentanții CNAIR au prezentat fotografia făcută de camera fixă de vinietă și au arătat că nu este vizibil cadrul platformei, „având în vedere şi gradul de luminozitate de la momentul capturii”. Ca atare, au considerat că amenda a fost corect aplicată.
Judecătoria Oradea a stabilit că procesul-verbal de constatare a contravenției a fost întocmit legal, dar a observat că proprietara mașinii a demonstrat cu documente că autoturismul nu a circulat fără rovinietă, ci a fost transportat pe o platformă, fiind avariat.
Din acest motiv, printr-o hotărâre dată la finalul lunii iulie, instanța a decis că firma sancționată nu trebuie să achite amenda: „nu sunt îndeplinite cumulativ elementele constitutive ale faptei contravenţionale reţinute în sarcina petentei, apreciind că prezumţia de nevinovăţie a petentei nu a fost înlăturată de intimat, iar procesul-verbal de constatare a contravenției se impune a fi anulat.”
Sentința nu este definitivă, iar CNAIR are la dispoziție 30 de zile de la comunicare pentru a o ataca cu apel.
Citiți principiile noastre de moderare aici!