O demonstrează Primăria Beiuşului, beneficiară, în mai multe rânduri, a unor fonduri europene, ca urmare a câştigării unor proiecte.
Printr-un astfel de proiect, Spitalul din Beiuş a reuşit să achiziţioneze aparatură performantă. Primarul Beiuşului spune că 12 cabinete din Spital sunt dotate cu aparatură de ultimă generaţie.
Cei 100.000 de oameni din zona Beiuşului care primesc servicii medicale la Spitalul Episcop Nicolae Popoviciu vor beneficia de aparatură nouă. Aceasta a fost achiziționată prin proiectul “Ambulatoriu integrat al Spitalului Municipal «Episcop Nicolae Popovici» – reabilitare, modernizare, echipare”, care a avut recent conferinţa de închidere.
Proiectul a fost realizat de Primăria Beiuș în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, axa prioritară 3 – Îmbunătățirea infrastructurii sociale, domeniul major de intervenție 3.1 – reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.
Pe lângă conducerea Primăriei Beiuş: primarul Adrian Domocoş şi viceprimarul Gabriel Popa, aleşii locali şi parlamentarul Gheorghe Costin la conferinţa de închidere a proiectului au participat responsabili din Sănătate: dr. Zoia Bitea – director executiv adjunct sănătate publică și programe în cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor, dr. Aurica Boitor, managerul spitalului municipal beiușean și dr. Monica Teaha, directorul medical Spitalului Episcop Nicolae Popoviciu, dar şi primari din zonă. Protopopul Beiușului, Seghiștei și Șteiului, părintele Marian-Vasile Popa , împreună cu alţi preoţi din zonă, au susţinut o slujbă pentru sfinţirea lăcaşului.
“Perioada de implementare a Proiectul Ambulatoriu integrat al Spitalului Municipal «Episcop Nicolae Popovici» – reabilitare, modernizare, echipare a fost de doi ani şi opt luni”, a precizat Beatrice Șerb, membru al echipei de implementare a proiectului. Proiectul a demarat pe 27 noiembrie 2012 și a fost finalizat pe 26 iulie 2015.
Cu ajutorul bannilor din proiect au avut loc lucrări de renovare a clădirii ambulatoriului și a fost achiziționat mobilier și aparatură. Valoarea totală a proiectului este de peste 3,51 milioane lei, din care 62,5 % reprezintă contribuția Uniunii Europene, 27 % contribuţia Guvernului României și 10,5 % a beneficiarului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!