Deși au fost în prima linie, cărând bolnavii, adică apropiindu-se de toți suspecții și deci fiind expuși riscului de contaminare, ei ar fi fost uitați de pe lista celor ce trebuie să primească bani în plus (stimulent de risc) pentru perioada pandemiei.
Protestul e organizat așadar de Federația Ambulanța, miercuri, între orele 10:00 – 12:00 și este un prim pas dintr-un șir de acțiuni sindicale ce ar putea să se deruleze în următoarea perioadă la serviciile județene de ambulanță din țară.
Decizia declanșării protestului vinde din pricina „nemulțumirii angajaților din Serviciile Publice de Ambulanță, respectiv a membrilor de sindicat reprezentați de Federația Națională Sindicală Ambulanța din România (FNSAR), urmare a deciziilor incorecte luate de forurile centrale de Stat (Președinție, Parlamentul României, Guvernul României și ministere), indiferența prin amânarea proiectelor care au impact asupra personalului și organizarea serviciilor de ambulanță, cât și indiferența văzută prin faptul că nu s-a răspuns la adresele inaintate oficial de o federație reprezentativă la nivel de servicii de ambulanță, federație recunoscută prin lege ca partener social, face ca în urma epuizării a oricărei forme de adresare scrisă și fără răspuns asumat”, au transmis pentru Mediafax reprezentanții federației.
Potrivit Mediafax, nermulțumirile ambulanțierilor sunt următoarele:
„1. Forma finală a proiectului PL-x nr. 257/2020 care a adus completări la OUG nr. 43/2020, trimis la promulgare, proiect la care am adus prin Blocul Național Sindical amendamente pe perioada procesului legislativ, nu au cuprins propunerile noastre, și NU au fost asumate și introduse în lege, deși era ultima speranță a noastră că se va face dreptate în Camera Deputaților pentru personalul operativ de intervenție din serviciile de ambulanță care a desfășurat activitatea în teren în perioada stării de urgență și nu numai, în vederea acordării stimulentului de risc în lupta cu COVID-19, stimulent mult trâmbițat de actualul Guvern și Președintele României.
2. Propunerea de modificare a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului din serviciile de ambulanță, cu prioritate salarizarea asistenților medicali, și nu numai, când sporul pentru condiții deosebit de periculoase a fost diminuat și egalizat cu sporul personalului din unitățile spitalicești, propuneri înaintate la Comisia pentru muncă și protecție socială pe timpul derulării procesului legislativ al proiectului PL-x nr. 600/2019, NU au fost introduse din motive cunoscute, ceea ce a făcut să revenim cu altă inițiativă legislativă care a fost depusă la Comisia pentru sănătate și familie din Senatul României.
3. Proiectul de lege PL-x nr. 355/2015 privind STATUTUL personalului profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță județene și al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov este blocat din toamna anului 2016 la Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, din motive necunoscute, deși am făcut solicitări de repunere pe dezbateri a acestui proiect președintelui și individual membrilor comisiei, oferind din partea noastră posibilitatea de a accepta unele modificări care se impun în proiect.
4. Propunerile de completare și modificare a Titlului IV din Legea nr. 95/2006, propuneri care se impun a fi aduse pentru buna organizare, dezvoltare și consolidare a Serviciilor Publice de Ambulanță, sunt în așteptare din 2017 la Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, din motive necunoscute.
5. Lipsa de răspuns la adresele depuse în Parlamentul României, respectiv Camera Deputaților și la unele comisii, este considerat de noi ca o indiferență față de personalul din aceste unități care desfășoară activitatea în condiții de teren și în regim de urgență contra cronometru pentru a salva vieți”.
Pe plan local, protestul va avea loc în curtea sediului Serviciului Județean de ambulanță Bihor, fără afectarea activității din operativ, a declarat managerul SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter, la protest participând ambulanțierii care nu sunt de serviciu.
Trimite articolul
XAmbulantierii merita si ei spórol de Covit, daca terasele au dreptul la taxe covit”””
Masca pe figură sclavilor.
Trebui să munciți.
Băncile trebuie salvate din banii noștri.
Porcii trebuie să prospere.
La fel și peștii de prin primării, consilii de administrație sau consilii județene…
-
Astãzi sclavi ai murdarului necunoscut, mâine puternici ai adevãrului curat. Cu excepţia religionarismului, oamenii folosesc puterea credinţei pentru a domina pe semenii lor.
Noroc cu cosmosul cã ne aratã lumina lui şi mai vedem calea curatã a progresului.
Luna tu, stãpâna marii, pe a lumii boltã luneci şi gândirilor dând viaţã, suferinţele întuneci.
Prin luminã.
astia chiar au pus botul la promisiunile PNL ? 🙂
Sa-si dea demisia daca nu le convine
Penrtu cultura voastra generala acesti scalvi cum ii numiti voi nu au cerut de la nimeni nimic.