„Botezul” la noul sediu s-a făcut cu prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, reprezentanţi ai instituţiilor sanitare judeţene, secretarul de stat Raed Arafat şi ex-ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla.
Ca de obicei, la astfel de manifestări, au avut loc scurte discursuri prin care s-au amintit importanţa dezvoltării sistemului de urgenţă prespitalicesc, susţinerea acordată acestuia, mulţumiri către cadrele medicale.
A treia în Europa
În 28 iulie 1906 a apărut „prima Salvare”, în Capitală şi din 1 august 1907, Serviciul de Salvare funcţiona deja regulat în mai toată ţara. De reţinut că România a fost a treia ţară din Europa cu serviciu naţional de ambulanţă, după Olanda şi Austria.
Anul trecut, echipajele Ambulanţei au răspuns în urma apelurilor la 112, la aproape 80.000 de urgenţe medicale şi în primele luni din anul în curs au fost înregistrate deja 60.000 de solicitări. 409 persoane lucrează în prezent la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor, dintre care 39 medici, 134 asistenţi, 171 ambulanţieri.
Până acum, Ambulanţa Bihor are substaţii la Aleşd, Beiuş, Marghita, Salonta, Ştei, Săcueni, Valea lui Mihai, Suplacu de Barcău, Ceica, Bratca, şi punct de lucru la Sălard.
Citiți principiile noastre de moderare aici!