„Ne dorim acest mod de lucru pe termen lung, pentru o mai bună comunicare, în condițiile în care numai în acest an am trimis peste 100 de circulare către primăriile din județ”, ne-a declarat prefectul.
[eadvert]
Țiplea își dorește o administrație mai eficientă la nivelul primăriilor și este nemulțumit de ritmul în care se răspunde la circularele trimise de prefect. 25 de circulare au fost emise numai privind aplicarea de măsuri împotriva Covid-19, iar alte 12 circulare au fost trimise în contextul procesului electoral.
După o serie de circulare emise în acest sens, prefectul Țiplea le-a atras atenția participanților la videoconferință asupra obligativității de a-și curăța terenurile de ambrozie – buruiană invazivă, puternic alergenă. Și în același timp, să-i sancționeze și pe ceilalți proprietari de terenuri infestate cu ambrozie. Noua lege dă competențe sporite primarilor. La art. 5 se arată că verificarea și aplicarea sancțiunilor se fac de către autoritatea publică locală pe raza căreia se face controlul. Primarul este cel care împuternicește personal cu astfel de atribuții, în speță polițiști locali sau comisari ai Gărzii de Mediu, mai arată legea. Cine amendează primăriile care nu-și îndeplinesc atribuțiile? Instituția Prefectului este chemată să vegheze și să sancționeze primăriile, respectiv Consiliul Județean, dacă pe propriile terenuri administrate de către acestea crește ambrozia în voie, contrar celor stipulate în lege.
În contextul apropierii deschiderii noului an școlar, cu toți elevii la clasă, au fost identificate soluții privind asigurarea prezenței unui cadru medical pentru monitorizare în fiecare unitate de învățământ din județul Bihor, transmite Prefectura Bihor. De la 1 septembrie, s-au redeschis spațiile închise din domeniul HORECA, acolo unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori. Prefectul Țiplea a informat participanții despre măsurile luate pe această speță.
Sălile de sport, o variantă omisă
În privința alegerilor locale, se cer delimitate și numerotate secțiile de vot, desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare și statusul buletinelor de vot. Vor fi 655 de secții de vot în județul Bihor, cu doar două mai multe decât la scrutinul precedent. Sunt două secții de vot în plus, în Roșia, din cauza distanțelor mari din această comună. Masca va fi obligatorie în secția de votare și se așteaptă stabilirea de măsuri de la nivel guvernamental privind circuitul electoral, la nivelul secțiilor. Din păcate, autoritățile nu au luat în calcul posibilitatea organizării secțiilor de votare în sălile de sport ale unităților școlare care dispun de asemenea facilități.
Trimite articolul
XDl prefect sa iasa in teritoriu, nu prin video-conferinta sa discute… in Osorhei, zona fostei pasuni, din str. Mica, spre Cris , este plin de ambrozie si tot felul de balarii… nimeni nu se oboseste sa curete, nici primaria de pe teritoriul public, nici proprietarii (sa nu zic samsarii) de terenuri , care sunt spre vanzare sau cu case in rosu, nefinalizate… Degeaba s-a facut dezinsectia prin aer, cu elicopterul, de cateva saptamani, daca mediul de inmultire si dezvoltare, adica balariile, nu se curata… Asa a fost o risipa de bani publici dezinsectia …. Chiar si reporterii/ziaristii ar putea iesii in zona ptr filmari/fotografii ptr asemnea articole… poate asa se sesizeaza mai bine si primariile si organele de control competente…
idiotii de bolojan si birta sustinuti de consilieri si sefii parveniti din primaria oradea cersesc voturi pentru a fi alesi dar ei si acum in campania electorala demoleaza abuziv, garaje construite legal cu autorizatie de construire, sa va aleaga naiba de idioti ce sunteti niste parveniti ordinari si dictatori imputiti.