“Am 10 kg de heroină. Localizați-mă!”, este doar unul dintre multiplele apeluri false din ultimele zile, date la 112, relatat de un medic bihorean.
De altfel şi secretarul de stat Raed Arafat a declarat public cā circa 70% dintre apelurile la 112 sunt false şi a dat chiar un exemplu elocvent din Bihor:
“Ieri (marți, 30 iulie – n.n.), a fost un caz în Bihor. O persoană a sunat de mai multe ori zicând că se sinucide, că se spânzură. Și a dat diferite indicii si zicea: ”Localizați-mă!” Și închidea. Mergea undeva și suna din nou. Deci și-a bătut joc de ei. De pe o cartela care nu știm a cui este”, a declarat medicul Arafat pentru presa centrală.
Prin 112 se filtrează foarte mult apelurile false astfel încât, din totalul lor, doar un procent mic ajunge, din fericire, la serviciile de urgențā.
Peste 70% din apelurile la 112 sunt false sau abuzive, explică secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Potrivit acestuia, unul dintre motive este acela că apelanții sunt conștienți că autoritățile nu îi pot identifica după cartelele prepay
Şefii locali ai celor două servicii medicale de urgenţā din Bihor SMURD-Ambulanța Bihor, dr. Liciniu Venter şi dr. Hadrian Borcea, transmit pentru bihoreni că din totalul de circa 70% dintre apelurile false, aproximativ 1% trec de filtrul STS şi ajung la cele două servicii medicale județene.
Citiți principiile noastre de moderare aici!