Şi la acest capitol, se pare că poliţiştii noștri au excelat. Drept exemplu, au fost organizate o serie de evenimente caritabile sau sportive, prin intermediul Fundaţiei Baciu, A.S. DINAMO, I.P.A. Bihor sau S.N.P.P.C.. Totodată, în anul ce a trecut se poate remarca şi extinderea şi modernizarea bazei Dinamo, din municipiu, dar şi organizarea unei tabere de cercetaşi pentru copii.
Managementul proiectelor
La capitolul finanţări şi proiecte, a fost aprobat microproiectul propriu „Îmbunătățirea climatului de ordine și siguranță publică și creșterea eficienței serviciului polițienesc pentru comunitatea Tinca”, în cadrul proiectului „Promovarea conceptului de Poliție de Proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunitățile de romi și în alte comunități defavorizate socio – economic”, finanțat prin Mecanismul Elvețian. Valoarea finanţată a fost de 25.800 lei. Totodată, aflate în stadiul de evaluare finală la finanțator mai sunt şi două priecte în care poliţiştii bihoreni sunt parteneri: proiectul SEC AND THE CITY – Citizen – sourced urban, pe linia de finanțare Horizon 2020, Call FCT-10-2014 – Programul European de Cercetare, Dezvoltare și Inovare, cu valoare finanțată prevăzută pentru IPJ Bihor de 140.000 euro, din valoare totală a proiectului de 4 milione euro şi proiectul Centrul de Adăpostire a Victimelor Violenței Domestice – extindere clădire și multiplicarea serviciilor specializate oferite victimelor din județul Bihor, finanțat prin Mecanismul Norvegian – RO 20 – Violența domestică și violența bazată pe deosebirea de sexe, valoarea totală finanțată pentru IPJ Bihor fiind de 1.500 euro.
Colaborări
Pe partea de colaborări, poliţiştii bihoreni se pot lăuda cu cooperarea internațională de succes, în perioada martie – aprilie 2014: două activități de reprezentare pentru celebrarea zilelor de armă ale Polițiilor Română și Maghiară. Totodată, în iunie 2014: acțiune umanitară de întrajutorare ca urmare a inundațiilor din Serbia, în august 2014: două patrule mixte româno-maghiare, pe teritoriul român și maghiar. De asemenea, în noiembrie 2014: participarea unui reprezentant IPJ Bihor la Programul Vital Voices Schimb Global de Libertăți, organizat în Statele Unite ale Americii. Nu în ultimul rând, pe tot parcursul anului trecut au avut loc 22 de acțiuni în oglindă, parte a „Planului de Cooperare al I.G.P.R. privind numărul de accidente de circulaţie, înregistrate pe drumurile publice din România şi Ungaria, în special în apropierea frontierei de stat comună şi în care sunt implicaţi conducători de autovehicule români şi maghiari”, cu partenerul maghiar, Căpitănia de Poliție Hajdu-Bihar şi alte două acțiuni în oglindă de asigurare a climatului de siguranță rutieră pe perioada sărbătorilor de iarnă, cu partenerul maghiar, Căpitănia de Poliție Hajdu-Bihar.
Citiți principiile noastre de moderare aici!