Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Bihor în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2022, este de 6.740.000 de lei.
[eadvert]
Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a opta etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Bihor.
UAT-uri în program
Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Bihor.
Este vorba de următoarele unități administrativ teritoriale: Avram Iancu, Beiuș, Boianu Mare, Bulz, Buntești, Căbești, Cărpinet, Cefa, Cherechiu, Cociuba Mare, Copăcel, Criștioru de Jos, Derna, Drăgănești, Diosig, Drăgești, Gepiu, Girișu de Criș, Husasău de Tinca, Lazuri de Beiuș, Măgești, Nojorid, Olcea, Oșorhei, Pietroasa, Pocola, Pomezău, Popești, Răbăgani, Remetea, Roșia, Roșiori, Sălacea, Sâmbăta, Sânicolau Român, Șoimi, Șinteu, Țețchea, Tinca, Toboliu, Uileacu de Beiuș, Valea lui Mihai, Viișoara.
Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Bihor trebuie să găsească prestatori până la data de 24.05.2022. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.
În anul 2022, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.
În prezent, din totalul de 101 de UAT-uri din județul Bihor, au fost cadastrate în proporție de sută la sută șase comune ( Batăr, Borod, Borș, Mădăras, Sântandrei, Tulca), iar în alte 43 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.
Trimite articolul
XPe cand Sanmartin-ul ?
Acolo a inceput sau s-a si terminat, fara finalizare ? 🙂
Ori interesele sunt prea mari ?
-
La ce bani poseda marii proprietari de terenuri care vand bucati din pamantul candva arabil, brusc transformat in intravilan, ar trebui ca acest cadrastru sa fie facut contra cost in Sanmartin !!!
Si nu numai acolo.
Ci si la Santandrei, Osorhei, Nojorid , etc …..
Baga baietii sute de mii de euro in buzunare, nu platesc impozit pe profitul realizat din dezmembrarea terenurilor transformate peste noapte in intravilan cu sprijin masiv politic, dar contravaloarea unui Cadastru nu pot achita. Trebuie statul roman sa le faca lor Cadastru, prin intermediul societatilor care se ocupa cu studiile de specialitate, toate platite numai din fonduri europene.
ANAF-ul ar trebui sa fie activ 24 din 24 asupra acestor persoane fizice, ca-s majoritare.
Astia castiga cu tupeu mai mult decat majoritatea societatilor comerciale care au angajati si trebuie sa plateasca dari si taxe lunar la stat.
Alo, ANAF !!??!!
Poate va sesizati si va apucati sa faceti verificari. Tocmai acum cand ati declansat marea actiune de depistarea muncii nedeclarate . Munca neefectuata dar cu castigurile neimpozitate pe cand va sesizati sa le verificati ?-
Da, corect !!
Cadastrul gratuit ar trebui sa fie facut batranilor care si acum abia isi duc traiul de pe o luna pe alta, oameni care nu au documentele complete de generatii. Nicidecum la scarbavnicii samsari de terenuri din jurul Oradiei, la 10- 15 km in exterior.
-
De ce nu faceți o anchetă jurnalistică in comunele cadastrate 100% să vedeți calitatea lucrului gratuit făcut pe bani publici, sunt niste probleme foarte mari în urma acestor programe naționale și bieții oameni care ar vrea să își corecteze erorile făcute de acest cadastru gratuit nu sunt lăsați să o facă nici pe banii lor. Nu știu săracii oameni ce-i așteaptă după finalizarea programului … v-o spun din experiența proprie.