Să fii „Alpha” înseamnă să fii numărul 1. Practicarea handbalului poate ajuta un copil să devina mai încrezător în abilităţile sale. Beneficiile pentru copiii care practică handbalul organizat sunt numeroase. „Aceşti copii vor căpăta aptitudini sociale şi interpersonale importante, vor conştientizarea valoarea muncii susţinute şi vor dezvolta obiceiuri sănătoase cu care vor rămâne pe tot parcursul vieţii. Într-un cadru organizat, aşa cum este Alpha Oradea, copiii fac mişcarea de care au nevoie pentru a rămâne sănătoşi şi îşi dezvoltă abilităţile şi punctele forte: agilitatea, coordonarea, rezistenţa, flexibilitatea, motricitatea. De-asemenea, programul nostru de handbal include şi noţiuni de nutriţie, întâlnirile cu specialiştii în domeniu fiind în atenţia noastră”, spune fostul handbalist George Tăutu, care conduce echipa de antrenori a Clubului Alpha Oradea formată din : Ioana Pădureanu, Ramona Tăutu şi Szabo Gergo.
Copiii care vin la Alpha Oradea să practice minihandbalul se bucură de condiţii deosebite la sala de sport a Şcolii Dacia. „Aşteptăm să vină copii cu vârsta cât mai fragedă ca săi integram într-un colectiv, să le dezvoltăm personalitatea individuală şi să se familiarizeze cu munca în echipă. Exersând coordonaţi de echipa de antrenori Alpha Oradea, copiii vor deveni mai buni în orice activitate, deoarece nivelul lor de încredere va creşte, iar încrederea dobândită la handbal se va extinde şi ân alte domenii de activitate din afara sportului, precum studiile sau viaţa personală. Handbalul organizat, ajută copiii să se identifice cu un anumit grup – echipa lor, lucru esenţial pentru dezvoltarea personală şi socială a unui copil. Cei care nu au sentimentul apartenenţei la un grup suferă adesea de depresie, anxietate si o lipsa generala de încredere.
Jocul de handbal este adaptat de antrenorii noştri la particularităţile psihologice, fiziologice şi de vârstă ale celor care îl practică. Dacă în celelalte ţări se poate începe handbalul chiar de la 4 ani, noi de ce nu am putea? Bineînţeles nu putem vorbi de handbal până la vârsta de 10 ani, dar aducându-i pe copii cât mai devreme se obişnuesc cu ideea că fac parte dintr-un club, iar când ajung la 10-12 ani este mult mai uşor să faci performanţă”, spune George Tăutu.
Înscrieri: George Tăutu:0726.343.126, Ramona Tăutu:0745.99.13.39
Program antrenamente:
Şcoala Dacia
-minihandball vârsta 5-8 ani
-luni -miercuri ora 17:30
-minihandbal vârsta 9-11 ani .luni-miercuri -vineri ora 18:30
Şcoala Szent Laszlo
– juniori vârsta 12-15 ani, băieţi, ora16;00
-junioare 12-14 ani ora 17:00 luni-marţi şi joi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!