În 2019, alocația pentru copii a fost de 300 lei pentru copiii cu vârstă de până la doi ani sau de până la trei ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârstă cuprinsă între doi ani și 18 ani, precum și tinerilor care au împlinit vârstă de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora; 300 lei pentru copiii cu vârstă cuprinsă între trei ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.
Pe lângă această prevedere care a fost publicată în Monitorul Oficial, mai există o propunere care vizează dublarea alocațiilor pentru copii, respectiv 600 lei pentru copiii cu vârstă de până la doi ani (trei ani pentru copiii cu handicap), 300 lei pentru copiii cu vârstă între doi și 18 ani și 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între trei ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.
Trimite articolul
XPrima e nesimnificativa…..
Cică “visează”….
alocatiile pentru copii ar trebui date doar pentru familiile sarace nu pentru toti copii.
-
Asta se numește discriminare draga domnule Mihai.
-
Vorbesti prostii, bah. Alocația este dreptul copilului nu al părinților. După capul tau orice putoare care nu munceste ar trebui să ia alocație iar unul care sta zi lumina la serviciu, nimic.
-
Și din banii “economisiți” statul să construiască terenuri de fotbal în pantă.
-
Apreciem sarcasmul lu Sile!si de restu banilor vile la Mamaia sa se faca ,pentru ca sa aiba subcarpaticii unde sa duca burtile la soare.iar noi Transylvanenii sa ni se dea taxa extra de transilvanean si program de munca diferentiat,adica minim 10ore pe zi “casa”putem sustine cheltuielile la vile
-
Mihai…
Ce prostii poti vorbi