“În cei 185 de ani de existenţă, în ctitoria lui Samuil Vulcan de la Beiuş au învăţat copiii ţăranilor din aproape toate ţinuturile româneşti, ajungând preoţi, notari, avocati, medici sau altfel de dregători ”, spune marele dascăl beiuşean Teodor Rif.
În aceaste zile vulcanişti de pretutindeni îşi dau întâlnire în curtea şcolii. Colegiul National Samuil Vulcan Beius organizeaza în perioada 30 sept-5oct 2013 o serie de evenimente ocazionate de aniversarea a 185 de ani. Ca la orice sărbătoare, dincolo de entuziasmul şi bucuria revederii, e loc şi pentru bilanţ. Iar atunci când ai cu ce te lăuda, momentul bilanţului e unul cu adevărat important.
„La această sărbătoare, conducerea liceului se poate mândri cu însemnate realizări: 53 de cadre didactice, dintre care 46 titulari şi 7 suplinitori, 36 cu gradul didactic I, 9 cu gradul II, 7 cu gradul definitiv si 1 debutant, 2 profesori cu doctorat şi un doctorand. Colegiul Naţional, “Samuil Vulcan” Beiuş are 31 de clase, din care 4 învăţământ gimnazial, 14 învăţământ liceal, ciclul inferior şi 13 ciclul superior. Din totalul de 843 de elevi înscrişi în anul şcolar 2012-2013 (106 elevi la gimnaziu şi 737 la liceu) au rămas la sfârşitul anului 840 elevi. Promovabilitatea la nivelul şcolii (în luna iunie) a fost de 97,56 %. Planul de şcolarizare la liceu s-a realizat 100%. Promovabilitatea la bacalaureat, în iunie, a fost 88,23%. Se desfăşoră proiectele internaţionale Comenius şi parteneriatul cu Karcag. S-au obţinut rezultate foarte bune la concursurile şcolare: 55 premii şi menţiuni ”, comunica într-un material de presă dascălul a numeroase generaţii de vulcanişti, Teodor Rif.
Şueta vulcaniştilor
Simpozionul Gustă Știința 185 a avut loc ieri la Colegiul National Samuil Vulcan Beius. Alte eveniemente organizate în această perioadă: Concursul Ctitoria lui Samuil Vulcan – istorie; Concursul Ioan Buşiţia – biologie; Memorialul Popa-Bota Gheorghe şi Memorialul Matei Francisc; EvSV, Eveniment Educaţional Vasile Ştefănică- fizică; Concursul de matematică Ştefan Musta. „Considerăm că elevii noştri merituoşi, premiaţi la concursurile şcolare şi foştii elevi, studenţi la universităţile de prestigiu asigură cea mai bună promovare a calităţii şcolii noastre, dar ea se mândreşte cu vulcaniştii din toate generaţiile, ieri şi astăzi, personalităţi de seamă în ţară şi în străinătate, pe care îi aşteaptă cu drag la sărbătoarea din 5 octombrie 2013, precedată în 4 octombrie, ora 18.00, de şueta vulcaniştilor ”, a spus profesorul Teodor Rif.
Citiți principiile noastre de moderare aici!