Deşi nu a mai jucat de câţiva ani, publicul orădean îşi aduce aminte cu nostalgie de rolurile în care a excelat cu atâta naturaleţe şi mai ales cu mult talent.
Face parte din galeria „nemuritorilor” Teatrului de Stat Oradea pentru că la data inaugurării Secţiei române (26 noiembrie 1955) era membră a colectivului artistic.
A debutat în cadrul nou înfiinţatei trupe de teatru în „Liceenii”, de C. Treniov, spectacol pus în scenă de cel ce avea să devină un mare regizor, Radu Penciulescu. A urmat în scurt timp un rol de succes în „Comedia erorilor”, de W. Shakespeare, ocazie cu care pe scena orădeană se auzea în româneşte pentru prima dată textul Marelui Will. Mai amintim rolurile Noah în „Arca bunei speranţe”, de I. D. Sârbu, în regia lui Szombati Gille Otto, Lilla din „Dictatorul”, de Al. Kiriţescu, Doamna din „Noaptea albă”, de Mircea Bradu, Dacia din „Titanic vals”, de Tudor Muşatescu, Doamna Gray din „Divorţ în stil englezesc” sau rolurile din „Casa evantai”, de Marin Sorescu, în regia lui Sergiu Savin, „Jolly Joker”, de Tudor Popescu, în regia lui Alexandru Darie, „A optsprezecea cămilă” de Samuil Alioşin, în regia lui Victor Ioan Frunză, „Dormind pe un şarpe”, de D. R. Popescu, în regia lui Sergiu Savin, „Zece hohote de râs”, după Tudor Popescu, în regia lui Alexandru Darie sau numeroasele spectacole de poezie susţinute.
Colectivul Teatrului de Stat Oradea, în numele publicului orădean îi mulţumeşte pentru momentele de bucurie oferite şi îi urează „La mulţi ani, cu sănătate şi fericire!”
Crina Dobocan
Citiți principiile noastre de moderare aici!