Centrul de Informare şi Relaţii Publice de la Inspectoratul General al Poliţiei Române transmite că, în data de 10 mai, comisar-șef de poliție Haniș Alin Antoniu a fost numit în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
Haniș ocupa această în funcție cu caracter temporar încă din luna mai a anului 2017. Pe 27 aprilie acesta a promovat examenul organizat pentru ocuparea acestui post.
Haniş şi-a format o carieră solidă în domeniul cercetării penale (a fost şef de birou la Cercetări Penale Bihor, șef la Ordine Publică Oradea, împuternicit șef la Poliţia Beiuş, adjunct la Poliţia Oradea, apoi șef la Poliţia Oradea şi şeful Poliţiei Satu Mare.
Comisarul şef s-a făcut cunoscut prin operativitate şi precizie în munca de poliţist. În urmă cu mai bine de zece ani, un bolnav psihic cocoţat pe o casă din apropierea Corso-ului orădean, ameninţa că se aruncă de pe acoperiş. Un medic psihiatru în etate s-a urcat pe clădire şi a încercat să îl determine pe sinucigaş să coboare. În zadar, câteva ore, omul a rămas cocoţat sub privirile trecătorilor şi a mai multor forte de ordine. Într-un final, fostul şef al Poliţiei Bihor, chestorul de poliţie Liviu Popa, l-a trimis pe Alin Haniş să resolve problema. În mai puţin de un minut, Haniş a reuşit să îl imobilizeze în siguranţă, iar omul a fost dat jos e pe casă.
Întrebat de Jurnal bihorean şi Bihor Online, despre planurile de viitor pe care le are acum, în calitate de şef plin al Poliţiei Bihor, inspectorul şef a declarat modest: “Doresc ca Poliţia Bihor să crească gradul de siguranţă pentru cetăţeni”. Şeful IJP Bihor a spus că acest aspect al creşterii gradului de siguranţă în rândul bihorenilor implică mai multe actiuni, pe mai multe planuri, pe care le va face cunoscute opiniei publice în zilele următoare, printr-o informare de presă.
Inspectorul şef Alin Haniş are aproape 43 de ani, e căsătorit şi are doi copii.
Înaintea lui Haniș, timp de un an, la șefia Poliției Bihor s-a aflat comisarul șef Adrian Bucur.
Citiți principiile noastre de moderare aici!