Agenţia atenţionează că în această perioadă caniculară există un risc ridicat de alterare a alimentelor şi a apariţiei de toxiinfecţii alimentare.
În acest scop, DSVSA îi sfătuieşte pe consumatori să respecte câteva reguli simple. Printre acestea să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă.
Reguli
Odată cumpărate, produsele de origine animală trebuie să fie păstrate în frigider.
Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider, să fie ambalate separat şi menţinute în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj. Alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.
Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru a fi preparate sau consumate ulterior.
Medicii sanitari veterinari vor verifica dacă agenţii economici evită expunerea la vânzare a produselor de origine animală în locuri şi spaţii care nu asigură temperaturi adecvate şi condiţii de igienă corespunzatoare.
Vor fi verificate şi condiţiile de manipulare, depozitare şi transport ale produselor de origine animală în toate unităţile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi, în mod special, a produselor perisabile.
Citiți principiile noastre de moderare aici!