De fapt, având în vedere varianta tehnică de realizare a pistei, este o pistă de alergare prea puţin recomandată celor cu probleme la tendoane şi genunchi. Aceasta deoarece s-a ales asfaltul pentru tronsonul lung de 800 de metri.
Şeful Serviciului Execuţii Lucrări din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei, Leontin Pătcaş, admite că nu este o pistă de alergare ca la carte. Spune, însă, că aşa sunt mai puţine bătăi de cap cu întreţinerea. L-am întrebat dacă este, de fapt, o alee sau pistă de alergat. „Combinate. Acolo era un loc pe unde se alerga şi am zis să facem mai degrabă o pistă, că trotuar există pe partea clădirilor. Dacă e propice materialul ales? Nu ar fi 100%. Într-adevăr, pentru o pistă e preferabil tartan sau zgură, dar e mai greu de întreţinut. Măcar aşa nu avem problemă cu întreţinerea”, ne-a declarat Pătcaş.
Angajatul Primăriei a informat că executant a fost firma Selina. Municipalitatea a considerat că nu este cazul organizării unui licitaţii publice, preferându-se derularea lucrării în baza contractului multianual cu această firmă. Contract ce are ca obiect „întreţinere, reparaţii străzi, poduri şi trafic rutier pentru municipiul Oradea pe perioada 2009 – 2013”.
Ieri, funcţionarul nu ne-a putut furniza costul investiţiei, promiţând, însă, să se informeze.
Citiți principiile noastre de moderare aici!