[eadvert]
Dar totuși, ce o clasifică în bere artizanală de tip LAGER și ALE?
Răspunsul la întrebare este: DROJDIA
Drojdia este un microorganism unicelular responsabil de fermentarea multora dintre băuturile preferate de adulți, cum sunt: berea, vinul sau cidrul. Drojdia este un lucru cu adevărat minunat. Aceasta funcționează consumând zahăr și transformând aceste zaharuri în dioxid de carbon (bulele gazoase din bere), alcool și alți compuși chimici.
În cazul berii artizanale de tip ALE se folosesc drojdii ce preferă temperaturi mai ridicate, de la 14 la 25 de grade Celsius, iar fermentația se derulează pe parcursul a 3-6 zile. Este considerată “de fermentație superioară” datorită locului unde are loc activitatea de fermentare, respectiv deasupra berii în rezervor. În urmă fermentarii sunt eliberați mai mulți compuși fructati și condimentati, cunoscuți sub denumirea de esteri și fenoli. Astfel, berea de tip ALE prezintă un gust puternic și o mare varietate de arome, de la mango până la ananas, banană, cuișoare, vanilie sau multe altele. Temperatura de servire a berii artizanale de tip ALE se recomandă a fi cuprinsă între 7 și 12 grade Celsius.
În schimb, berea de tip LAGER este de “fermentație joasă” și se obține prin fermentarea drojdiei în prima săpătămână la o temperatură cuprinsă între 5 și 13 grade Celsius, și apoi la o temperatura mai scăzută, cuprinsă între 0 și 2 grade. Drojdiile utilizate tind să creeze arome curate și clare, care pun în evidență ingredientele principale ale berii: cerealele și hameiul. Temperatura de servire recomandată pentru berea artizanală de tip Lager este între 3 și 7 grade Celsius.
De asemenea, cele două tipuri de bere artizanală prezintă la rândul lor alte categorii de sortimente, astfel încât numărul total al tipurilor de bere se ridică la peste 50, fiecare fiind unică prin gust, textură și aromă.
Berea artizanală este tot mai apreciată deoarece este produsă la scară mică în microberării, are în conţinut numai ingrediente naturale şi nicio altă substanţă menită să-i prelungească durata de viaţă, acesta fiind motivul pentru care berea artizanală expiră cu rapiditate.
Daca vrei sa experimentezi cele mai bune beri artizanale romanesti, viziteaza magazinul Casa Berarilor Artizani Oradea, din parcarea centrului comercial Aushopping, si poti degusta mai multe sortimente sa afli daca iti plac berile LAGER sau ALE.
Mai multe detalii: https://www.facebook.com/casaberarilorartizanioradea
Advertorial! CH: 12469
Articole pe aceeași temă:
Campionatul de Bere Artizanală la Casa Berarilor Artizani Oradea! Câștigă bere pentru un an!
Trimite articolul
XAlegerea nu este dificila deloc. Nu am dat peste un lager sa se compare cu IPA.