Candidat la şefia Consiliului Judeţean din partea ALDE, Traian Bodea crede că administraţia judeţeană împreună cu primăriile oraşelor din judeţ au datoria de a crea locuri de muncă. După exemplul Oradiei, se cer parcuri industriale, susţine acesta, precizând că nu există impediente legale în acest sens. La fel, crede că s-ar găsi şi terenuri, dacă există o voinţă fermă în acest sens. „
Nu este obligatoriu să stăm cu mâna întinsă la Guvern. La Oradea, infrastructura parcurilor industriale s-a făcut din fonduri europene. În judeţ s-au făcut tot felul de parcuri fotovoltaice, s-au găsit suprafeţe pentru a le da unor composesorate – zeci de hectare de teren agricol şi păşuni. Cred că se găseau pârghii prin care astfel de terenuri să poată să treacă în administrarea CJ Bihor sau a unei primării de oraş şi să se facă un astfel de parc industrial. Sau dacă nu, se găseau terenuri într-o comună limitrofă. Erau suficente şi suprafeţe mai mici şi cred eu că se găseau investitori care să vină pentru forţa de muncă mai ieftină şi pentru poziţia geografică a Bihorului”, susţine Traian Bodea, cel care consideră că se impune un Consiliu Judeţean mai activ, care să genereze locuri de muncă şi să aducă turiştii în Bihor. Bodea reafirmă faptul că administraţia PNL a avut suficient timp la dispoziţie să dezvolte judeţul şi, prin urmare, ar trebui să dea acum o dare de seamă.
„Am suficientă experienţă”
„Nu mergem în Consiliul Judeţean să stăm ca ghioceii, ci să ne luptăm pentru proiecte puternice în judeţul Bihor. Cred că am suficientă experienţă. Aşa cum postam şi pe Facebook: Ştiu că nu sunt deştept, dar când mă uit în jur, prind curaj”, afirmă omul de la ALDE, care, împreună cu Mircea Teaha, ar vrea ca mai mulţi „oameni competenţi din societatea civilă să se implice în politică, pentru a schimba lucrurile”.
Înainte să voteze, alegătorii ar trebui să se uite pe cine votează, afirmă preşedintele ALDE Bihor.
Bodea susţine că administratorul unei unităţi administrativ-teritoriale trebuie să fie un bun gospodar, un om cu viziune, cu minte ageră. „Din păcate, astfel de oameni nu am avut. Am avut, în schimb, oameni care au venit în administraţie în plan politic, cu diplomatul şi au plecat cu multe proprietăţi, în timp ce au devalizat. Au fost oameni care nu făcuseră nimic în plan personal, nu au avut nici măcar cinci angajaţi şi atunci nu a ştiut să aprecieze nici bunurile poporului român”, opinează Bodea, ce a intrat în politică din postura de om de afaceri realizat.
La rându-i, Mircea Teaha afirmă că se ocupă de revitalizarea Clubului Dreptei în plan naţional, alături de Varujan Vosganian, tocmai pentru a atrage înspre zona politică oameni care au demonstrat ceva în plan personal.
Citiți principiile noastre de moderare aici!