Săptămâna trecută, mai mulţi membri ALDE Ştei s-au prezentat la conferinţa de presă a PSD pentru a anunţa că nu susţin candidatul care le-ar fi fost impus peste voinţa lor, Ioan Lucaciu. Dizidenţii acuzau, chiar, că fostul lider local, Ioan Rengle, ar fi căzut la pat, bolnav, la auzul veştii.
„Dl. Rengle s-a îmbolnăvit cu două luni jumate înainte, regretăm că dânsul s-a retras şi a lăsat filiala descoperită”, a precizat Octavian Bara. Acesta apreciază că alegerea candidatului Lucaciu este o afacere bună pentru ALDE: „Voia să candideze independent dar l-am convins să vină alături de echipa noastră. Acum, faptul că au întors armele denotă că aveau acolo un mic blat ori noi nu agreem blaturile, mai cu seamă în perioada asta”, a mai spus Bara.
Sprijin nesperat
Înscris de curând în cursa pentru Primăria Oradea în numele ALDE, Ştefan Herchi apreciază că „spre suprinderea noastră, lucrurile evoluează deosebit de bine”, adică primeşte tot mai multe semnale încurajatoare.
Acesta apreciază că e loc de mai bine la Primărie: „lumea se plânge că administraţia a devenit arogantă, formal s-au făcut paşi spre deschidere dar sunt doar aparenţe. În continuare, pentru un singur lucru îţi trebuie câteva dosare la care mereu se cer acte suplimentare”, comentează avocatul, argumentând că soluţia stă într-o mai bună exploatare a bazei de date de care dispune instituţia.
A mai anunţat că pregăteşte campania electorală. Faţă de retragerea prematură a candidatului PSD, Ionel Ghib, cei doi reprezentanţi ai ALDE se arată miraţi de penuria de oameni dornici să-şi asume lupta politică într-un partid mamut de talia PSD. „Nu suntem naivi, o campanie elctorală nu e un ceai dansant cu domnişoare. Trebuie să îţi asumi că vei primi lovituri, inclusiv sub centură”, apreciază Herchi.
Acesta spune că, apolitic până acum, apreciază implicarea prezentă ca o experienţă benefică. „Pentru mine, votul va fi o sărbătoare”, anticipează el, la început de campanie electorală.
Citiți principiile noastre de moderare aici!