Sub presiunea termenului până la care se pot depune dosarele – 20 noiembrie, oamenii au format cozi la ghişeele din Piramidă.
Conform datelor furnizate de Primărie, până la finalul săptămânii trecute 3.500 de persoane ceruseră aceste adeverinţe şi se estimează că aproximativ 25.000 vor depune cereri. În aceste condiţii, degringolada este aproape inevitabilă, motiv pentru care administraţia locală a instituit măsuri care să-i scutească pe orădeni de efortul de-a sta la două cozi. Poate că într-o „ţară civilizată”, cu ceva mai mult respect faţă de cetăţean, cele două instituţii şi-ar putea confrunta bazele de date fără a mai pune contribuabilii pe drumuri, mai ales că acestea fac parte din acelaşi aparat administrativ…
„Cetățenii care solicită eliberarea adeverinței din registrul agricol pentru completarea dosarului de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței nu trebuie să stea de două ori la coadă. O dată ce au achitat taxa pentru eliberarea adeverinței, nu mai este nevoie să revină pentru a intra în posesia adeverinței. Ei își pot depune dosarul la Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO), fiind nevoie doar de copia chitanței care atestă achitarea taxei pentru eliberarea adeverinței, alături de certificatul fiscal eliberat de Direcția de Impozite și Taxe Locale. Adeverința va fi transmisă către ASCO de Primăria Oradea, astfel că cetățenii nu mai trebuie să revină la ghișeu pentru obținerea adeverinței”, informează Primăria printr-un comunicat de presă.
Persoanele care au domiciliul stabil în alte localităţi trebuie să depună o adeverinţă de negaţie eliberată de primăria de domiciliu, din care să rezulte că nu au depus cerere pentru acordarea acestui tip de ajutor, precum şi certificatul fiscal eliberat de Direcţia de Impozite şi Taxe Locale.
Şi APIA
ASCO aduce la cunoştinţa celor interesaţi faptul că la stabilirea ajutorului pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece noiembrie 2013 – martie 2014, se ia în calculul veniturilor lunare ale familiei/ persoanei singure subvenţia SAPS (schema de plată unică pe suprafaţă) acordată prin APIA, pentru aprobarea schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură.
Această subvenţie se va completa în formularul Cerere – declaraţie pe proprie răspundere la Cap. 5 pct. 80. Luând în considerare faptul că acest tip de subvenţie se plăteşte, în general în luna noiembrie, aceasta va fi luată în calculul veniturilor începând cu luna în care beneficiarul primeşte subvenţia, prin depunerea unei noi cereri, aşa cum prevede legea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!