În ciuda pandemiei de coronavirus-19, care a împiedicat, într-un fel, derularea proiectului „Rețea transfrontalieră pentru susținerea dezvoltării carierei profesionale în regiunea de graniță” CAREER – ROHU 331, demarat în 2019, acesta continuă.
[eadvert]
Primul proiect de acest fel din România s-a bucurat de un real succes la activitatea organizată în 23 – 24 octombrie 2019, în Cetatea Oradea – „Târgul locurilor de muncă și al orientării în carieră”.
Evenimentul a fost unul de anvergură. Organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Locurilor de Muncă Bihor a avut ca scop de a sprijini elevii de gimnaziu și de liceu în vederea orientării lor profesionale și încadrării pe piața muncii, dar și alte categorii de persoane active de pe piața forței de muncă.
„La eveniment au fost prezente peste 65 de firme și furnizori de formare profesională, 22 unități de învățământ pre-universitar, cinci universități și șapte instituții publice. Au fost peste 6.500 de vizitatori, din care peste 2.500 elevi de clasa a VIII-a, ceea ce constituie o reușită demnă de remarcat pentru această primă ediție a evenimentului”, declara în acele zile Békési Csaba, director executiv AJOFM Bihor.
Un element similar ar fi trebuit să se organizeze în 2020, dar pandemia a făcut imposibil acest lucru. Potrivit directorului executiv al AJOFM Bihor, proiectul care ar fi trebuit să se încheie în 2020 a fost prelungit cu un an.
Organizațiile implicate în implementarea proiectului sunt Societatea de Binefacere „Don Orione” Oradea (lider proiect), AJOFM Bihor, Camera de Comerț și Industrie a Județului Békés, Prefectura Békés și Fundația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor din județul Békés.
Consiliere în județ
O altă activitate cuprinsă în proiect este consilierea a circa 1.000 de persoane din zonele mai greu accesibile, persoane care ajung mai greu la AJOFM Bihor sau punctele de lucru ale agenției.
Astfel, la sfârșitul anului trecut, începutul acestui an, reprezentanții agenției județene au început să străbată drumurile județului, consiliind și informând persoanele cât mai aproape de localitățile lor de domiciliu.
„În cadrul proiectului, care a fost prelungit cu un an, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor desfăşoară activități de informare, consiliere și orientare profesională în localități din mediul rural. Până în prezent am organizat astfel de acțiuni în Lazuri de Beiuș, Sâmbăta, Tarcea, Curtuișeni, Sălard, Rieni. Ne-am propus să ajungem în cel puțin 20 de localități rurale din județul Bihor și să consiliem și informăm peste 1.000 de persoane, tineri peste 15 ani. Mergem la ei cu ofertele de cursuri de formare profesională, cu ofertele de angajare, încercând să-i sprijinim să-și găsească un loc de muncă sau să-i orientăm în carieră”, a precizat Békési Csaba.
AJOFM Bihor este sprijinită în această acțiune de către autoritățile locale, care ajută la organizarea întâlnirilor în condiții de siguranță.
Șeful AJOFM Bihor speră să poată organiza în acest an, în cadrul proiectului, o activitate similară „Târgului locurilor de muncă și al orientării în carieră”.
Trimite articolul
Xdomnu bekesi ii smecher da smecker, el nu merge sa vorbeasca cu ungurii lui din nordul judetului, ci prefera sa se pozeze macho in sacou rosu, pe facebook. sta si ia banii la cald, din biroul lui de dom derector, lasa, mearga proastele de la ajofm sa se plimbe prin judet, pe la tiganime si ungurime, doar tre sa isi justifice cumva salariul ori ba?! ii rusine ca majoritatea satenilor d-acolo habar n-au sa vorbeaca romaneste, mai bine zis, nu vor sa o faca!
-
Mitrut, esti prost, stai jos, azi ai nota 4 🙁
Pai io adunat primarii sa fie cineva pe acolo ca vine Ajofm,un teatru ieftin,apa de ploaie marca Ajofm.Institutia asta tre desfintata papa bani fără rost.
-
@Observator, de data asta nu ai nimerit … e un proiect european, la care chiar se lucreaza, chiar daca nu-ti vine sa crezi. NU primarii au fost baza … pimarii au fost baza pe vremuri la loazele pe ajutor social…