Invitaţi de marcă din Europa, dar şi din Statele Unite, ori îndepărtata Chile vor prezenta lucrări ştiinţifice în domeniu. Răzvan Andonie, USA, Dongsong Ban, Wei Yang, Jie Jiang, Jun Wen, Wenhua Dou, China, Adrian Braşoveanu, Adriana Manolescu, Marian Nicu Spânu din România, Felisa Cordova, Guillermo Leyton, Chile, Simona Dzitac, Tiberiu Vesselényi, Laurenţiu Popper, Ioan Moga, Calin Dinu Secui din România,Nikolaos Hasanagas, Athanasios Styliadis, Eleni Papadopoulou, Lazaros Sexidis, din Grecia sunt doar câţiva dintre invitaţii care vor prezenta lucrări în cadrul conferinţei plenare şi a celor paralele.
Integrarea între industrie şi învăţământul superior în discipline de automatizare, E-learning şi politica de mediu: Cazul unui GIS politico-administrativ, Tehnologia informaţiei şi Patrimoniul Cultural sunt doar câteva dintre temele cercetărilor ştiinţifice ale căror concluzii sunt prezentate la Oradea.
Recunoaştere internaţională
Una dintre surprizele evenimentului a fost prezenţa printre vorbitori a profesoarei chiliene de origine română Carolina Lagos Aguirre. Aceasta şi-a început prelegerea cu aprecieri la adresa românilor care au dat dovadă de solidaritate cu chilienii greu încercaţi de pe urma cutremurului. Carolina Lagos Aguirre a realizat o cercetare despre aşteptările pe care societatea le are de la ingineri, din punct de vedere al pregătirii, în contextul globalizării şi în condiţii de criză. Profesorul Răsvan Andonie de la Central University Washington a ţinut să precizeze că organizarea unui astfel de eveniment de către universitarii de la Agora este un punct forte pentru instituţia de învăţământ, şi că acesta poate contribui la recunoaşterea internaţională a UniversităţiiAgora.
Veronica Bursaşiu
Citiți principiile noastre de moderare aici!