Aceasta trebuie convocată până la sfârşitul lunii martie. Nerespectarea termenului se va sancţiona cu o amendă de la 500 lei la 3.000 lei. O copie a procesului verbal a adunariigenerale se va depune la cam. 23 – Serviciul Relaţii cu Publicul, din cadrul Primariei. Competenţa convocării adunării generale o are preşedintele/comitetul executiv, sau cel puţin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
Prevederi legale
De asemenea, potrivit prevederilor art. 25 şi 26 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari: „Hotărârile adunărilor generale vor fi luate cu votul majorităţii membrilor asociaţiei de proprietari prezenţi la adunarea generală convocată sau reconvocată, după caz. În statutul propriu al asociaţiei de proprietari pot fi prevăzute şi alte condiţii, dar nu mai puţin de jumătate plus unu din voturile celor prezenţi la adunarea generală convocată sau reconvocată”.
Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia.
C.C.
Citiți principiile noastre de moderare aici!