Universitatea din Debreţin, în parteneriat cu Institutul de Studii Euroregionale a Universităţii din Oradea, a organizat luni, la Hotelul Continental din Oradea, primul workshop din cadrul proiectului „Stimularea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii prin elaborarea şi lansarea programului E-Learning pe bază de competenţă pentru educaţia adulţilor” (HURO_E_Learn), intitulat „Cunoştinţe în domeniul bioenergiei şi al gestionării mediului”. Întâlnirea de luni a făcut parte din Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013. Prin intermediul acestui proiect, în valoare totală de 107.927 de euro, iniţiatorii lui au achiziţionat un soft cu ajutorul căruia s-a creat o platformă de învăţare şi de bune practici în domeniul de cercetare şi în spaţiul agricol. Platforma educaţională va putea fi accesată şi pe internet, la adresele www.huro-cbc.eu sau www.hungary-romania.cbc.eu.
Idei de afaceri
„Ideea era de a crea o platformă de învăţare şi de bune practici în domeniile de legătură dintre cercetare şi spaţiul agricol”, a declarat Ioan Horga, decanul Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale.
Printre obiectivele proiectului, coordonat de Harsanyi Endre, din partea Centrului de Ştiinţe Agrare şi Economice Aplicate al Universităţii din Debreţin, şi de Polgar Istvan, din partea partenerului român, se numără şi dezvoltarea şi colaborarea între întreprinderi pentru devoltarea teritorială, îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două centre universitare, precum şi crearea unei baze de idei proiecte şi de afaceri. De asemenea, adulţii vor fi instruiţi în deprinderea competenţelor pentru coordonarea şi gestionarea IMM-urilor. 50 de cursanţi din cele două regiuni vor învăţa să conducă IMM-uri. Al doilea workshop va avea loc la Debreţin.
C.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!