Marți seara, aleea din fața Muzeului Țării Crișurilor s-a transformat în podium de prezentare. Rând pe rând, absolvenții de la secția Modă Design Vestimentar și-au prezentat creațiile. Aprecierile publicului s-au concretizat în aplauze, de-a lungul a peste două ore de spectacol.
Una dintre cele mai spectaculoase colecții a fost cea semnată de Melisa Arvaș Popa. Colecția “Demure” este alcătuită din 10 ansambluri vestimentare care reinterpretează într-o notă contemporană vestimentația, dar și personalitatea feminină a anilor 50.
„Se păstreaza linia anilor 1950 prin croi, fiecare piesa vestimentară fiind o sculptură textilă prin formă, volum și materialitate.
Cromatic predomină negru fiind o culoare vesnic tânără, potrivită oricărei categorii de vârstă. De asemenea, am vibrat anumite zone ale ținutelor cu accente de violent, dar și cu ajutorul căptușelii cu motiv floral stilizat”, explică designerul Melisa Arvaș Popa.
Aceasta colecție este destinată femeii, moderne, elegante care transmite prin vestimentație un mesaj subliminal al senzualității feminine.
Denumirea colecției provine din limba engleză, „Demure”, și este un adjectiv care descrie perfect tipologia femeii enigmatice, timide, dar totuși conștitentă de propria feminitate. Colecția, în sine, transmite o stare de ezitare, de mister fiind astfel în concordanță cu termenul care o denumește.
Colecția „Demure” a fost coordonata de profesorii Mihaela Tătulescu și Olimpia Urdea.
O perfecționistă, mereu deschisă la nou, Melisa Arvaș Popa s-a bucurat de o perioadă de studiu în Italia, la Napoli.
Apreciată la Napoli
„Am studiat la Napoli la Seconda Universita di Napoli în primul semestru al anului II prin intermediul unei burse de studii Erasmus. A fost o experiență care m-a ajutat să iau contact cu o nouă cultură și care mi-a deschis, totodată, noi orizonturi în ceea ce înseamna design-ul vestimentar. Acolo am urmat cursuri în urma cărora mi-am dezvoltat aptitudini în ceea ce privește utilizarea programelor de design pe computer, acestea au venit în completarea a ceea ce am asimilat la Facultatea de Arte din Oradea. Aceasta experiență s-a incheiat prin participarea la expoziția de semestru a clasei de modă din Napoli, obținând punctajul maxim pentru toate examenele, fapt care m-a motivat să muncesc din ce în ce mai mult”, explică Melisa.La prezentarea colcției și-au dat concursul manechinele M Models România.
Prezentările de modă au fost pigmentate cu programul muzical susţinut de studenţii Departamentului de Muzică,Facultatea de Arte Oradea-Formaţia de clarinete Stadler formată din : Korodi Erik, Lukács Zsolt, Jánosy Anna, Székely István, respectiv de un număr la flaut susținut de Szucs Ştefania.
Colecții:
În Șurub – Marina Lup
Ice Flowers – Roxana Madar
Dracarys – Diana Bădrăgan Cora
Valkyrja – Ioana Ionescu
Asteria – Daniel Pantea
Enso – Roxana Andreea Popa
Demure – Melisa Arvas Popa
Coordonatori:
conf. univ. dr. Corina Andor
lect. univ. dr. Corina Baciu
lect. univ. dr. Amalia Judea
lect. univ. dr. Mihaela Tătulescu
lect. univ. dr. Olimpia Urdea
Citiți principiile noastre de moderare aici!