O vorbă veche spune că „Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă”. Pe principiul acesta, ADR Nord-Vest vrea să îi ajute pe antreprenorii bihoreni să acceseze mai uşor fonduri europene pentru afaceri inovative. De fapt, este o campanie care se derulează la nivelul întregii Regiuni Nord-Vest. Pentru că bani sunt şi încă vor mai fi. Peste 5,7 miliarde de euro.
În sala mare şi mică ale primăriei Oradea au fost organizate miercuri, 4 martie 2020, două ateliere: „Tehnologii avansate de producţie” şi „Cosmetice şi suplimente alimentare şi Sănătate”. Interesul din partea antreprenorilor, a viitorilor antreprenori, cât şi al mediului universitar orădean a fost mare, prezenţa la cele două evenimente fiind peste aşteptările reprezentanţilor ADR Nord-Vest.
Proiecte inovative
„Pentru perioada 2021 – 2027 din ciclul bugetar european se fac pași pentru a identifica proiecte care au potențial să fie susținute pentru a fi finanțate începând cu 2021. Susținute în portofoliul de strategie inteligentă, inclusiv pentru finanțarea studiilor de fezabilitate din perioada actuală de programare”, ne-a informat Cristian Otgon, şef departament la ADR Nord-Vest.
„La Oradea sunt programate două ateliere relevante pentru companiile pe care le-am identificat, respectiv pe Tehnologii avansate de producţie şi pe Cosmetice şi suplimente alimentare şi Sănătate, concentrate în jurul resurselor geotermale existente la Oradea”, a adăugat reprezentantul ADR Nord-Vest.
Pe listele de prezenţe ale evenimentului au fost 60 de persoane: antreprenori, reprezentanţi ai mediului universitar, ai administraţiilor locale, ai ONG-urilor, ai firmelor de consultanţă. „Aceste proiecte se vor a fi relevante pentru comunitate, nu doar pentru IMM-uri, ci proiecte care să aibă un potenţial, inclusiv pentru un parc ştiinţific, care să continue practic iniţiativele din Oradea. Aici, în momentul de faţă există un proiect depus pentru un parc ştiinţific de către Consiliul Judeţean Bihor şi un proiect depus de către Universitatea Oradea, în parteneriat cu Primăria Oradea, pentru o entitate de tranfer tehnologic”, a subliniat Cristian Otgon.
Anca Dodescu, profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice Oradea este de părere că astfel de evenimente sunt binevenite. „Agenţia oferă credibilitate în faţa mediului de afaceri de a prezenta oportunităţile de finanţare. Şi faptul că sunt la aceeaşi masă mediul de afaceri, universităţile, reprezentanţii domeniului cercetării şi administraţia publică este cel mai bun lucru posibil pentru dezvoltarea locală şi regională”, a subliniat Anca Dodescu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!