La începutul lunii noiembrie, Muzeul Ţării Cirşurilor a lansat invitaţia bihorenilor de a deveni părinţi adoptivi ai unei viețuitoare aflate în Vivariul muzeului. Vivariul este o expoziţie permanentă a Secţiei de știinţe ale naturii şi include două săli expoziţionale. Este dedicat educaţiei ecologice, fiind în acelaşi timp un punct de conservare şi cercetare. În cele 35 de acvarii, acvaterarii şi terarii sunt expuse circa 40 de specii locale şi exotice: păianjeni, insecte, peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere. Animalele vii sunt expuse individual sau grupate după criterii biogeografice.
Până acum au fost adoptate mai multe animăluţe: tarantula, o veveriţă zburătoare, un arici african, o iguană, un gerbil, dragonii bărboşi, un cameleon şi gekko. Toţi cei care au adoptat micile vietăţi sunt persoane fizice, majoritatea copii dar şi o doamnă pensionară. Adopţia unui animal presupunea exclusiv ajutorul material acordat de către orice persoană fizică sau juridică, timp de un an de zile, cu o sumă dedicată îngrijirii și hranei animalului adoptat – 50 lei/an persoanele fizice, 100 lei/an persoanele juridice. Pe la începutul anului viitor se va organiza o întâlnire a părinţilor adoptivi, cu scopul de a socializa şi de a pune întrebări legate de animalele adoptate.
Cei are mai doresc să adopte animăluţe de la vivariu o pot face înscriindu-se la numărul de telefon 0259/706101, secția Relații Publice şi Expoziţii, între orele 10.00 şi 14.00. Persoana de contact pentru înscrieri şi informaţii suplimentare este Lavinia Ungureanu, muzeograf secție Relații Publice şi Expoziţii.
Vivariul se poate vizita marți, joi și sămbătă între orele 10:00-15:00 şi miercuri, vineri și duminică între orele 10:00-18:00. Luni muzeul este închis. Ultima intrare în Vivariu se face cu 30 de minute înainte de ora de închidere. Vizitaţi, admiraţi şi poate vă hotărâţi să adoptaţi. În 25, 26 decembrie şi în 1 şi 2 ianuarie 2020 Muzeul Ţării Crişurilor este închis.
Citiți principiile noastre de moderare aici!