Vivariul de la Muzeul Ţării Crişurilor este o expoziţie permanentă a Secţiei de știinţe ale naturii şi include două săli expoziţionale cu o suprafaţă totală de 359 m². Este dedicat educaţiei ecologice, fiind în acelaşi timp un punct de conservare şi cercetare. În cele 35 de acvarii, acvaterarii şi terarii sunt expuse circa 40 de specii locale şi exotice: păianjeni, insecte, peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere .
La un an şi jumătate de la deschiderea Vivariului, Muzeul Ţării Crişurilor dă şansa bihorenilor de a deveni părinţi adoptivi ai unei viețuitoare aflate în Vivariul Muzeului Țării Crișurilor.
Ce presupune adopția? Adopţia unui animal presupune exclusiv ajutorul material acordat de către orice persoană fizică sau juridică, timp de un an de zile, cu o sumă dedicată îngrijirii și hranei animalului adoptat – 50 lei/an persoanele fizice, 100 lei/an persoanele juridice. Adoptatorii vor avea, la rândul lor, anumite beneficii pe care le vor afla în momentul înscrierii. Fiecare animal sau grup de animale ce nu pot fi individualizate (de ex. peştii) pot fi adoptate de o singură persoană fizică sau juridică.
Înscrierile se fac la numărul de telefon 0259/706101, secția Relații Publice şi Expoziţii, începând de marţi, 5 noiembrie 2019, între orele 10.00 şi 14.00. Persoana de contact pentru înscrieri şi informaţii suplimentare este Lavinia Ungureanu, muzeograf secție Relații Publice şi Expoziţii.
Animalele vii sunt expuse individual sau grupate după criterii biogeografice.
Vivariul se poate vizita marți, joi și sămbătă între orele 10:00-15:00 şi miercuri, vineri și duminică între orele 10:00-18:00. Luni muzeul este închis. Vizitaţi, admiraţi şi poate vă hotărâţi să adoptaţi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!