Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea în parteneriat cu Liceul „Aurel Lazăr”, „Iosif Vulcan”, școlile gimnaziale din Hidișelu de Sus, „Avram Iancu” din Oradea, „Aurle Pop”din Oșorhei, IPJ Bihor, IȘJ Bihor și AJOFM au demarat joi proiectul educativ județean „Adolescența altfel”. Un proiect care se va derula pe tot parcursul anului școlar 2017-2018 și care va desfășura câte o activitate specifică în fiecare lună (octombrie 2017 – mai 2018).
Startul proiectul a fost dat ieri în sala de sport a Liceului Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea prin derularea primei activități din cadrul proiectului – „Psihologia adolescenței”. La el au fost prezenți zeci de elevi, cadre didactice și reprezentanți ai partenerilor. Activitatea a constat în prezentarea unor exemple de bune practici, o prezentare PowerPoint, precum și participarea la chestionare, vizionarea de fotografii și prezentare de eseuri.
Grupul țintă al activității fiind elevii din calsele VII-XII de la toate școlile partenere în proiect. Invitat la activitate a fost psihologul Antol Basarb.
Adolescența pe înțelesul tuturor
„Scopul proiectului nostru este de conștientizare a elevilor asupra problemelor specifice vârstei și implicarea lor activă în rezolvarea acestora.
Printre obiectivele proiectului se numără: ameliorarea situațiilor relației părinte – copil; promovarea dezvoltării armonioase și a stării de bine a tinerilor; însușirea unor noțiuni de nutriție utile, completarea educației adolescenților cu un set de abilități; comportamente și valori pentru o mai bună relaționare; responsabilizarea și implicarea activă a elevilor în identificarea unor nevoi sociale, culturale sau educaționale și găsirea unor modalități de intervenție; conștientizarea tinerilor și părinților privind consecințele care apar datorită dependenței de Internet; motivarea elevilor privind evaluarea tuturor posibilităților în alegerea unei cariere potrivite personalității și aptitudinilor fiecăruia”, a precizat prof. Gabriel Țiț, una din cele două coordonatore ale proiectului. Aceasta a mai spus că toate activitățile din cadrul proiectului vor fi monitorizate, evaluate și se vor da calificative.
Bugetul proiectului este de 1.000 de lei. Sumă provenită din sponsorizări și fondurile proprii ale Liceului Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea. La final se va lansa și un volum ISBN cu titlul „Adolescneța altfel”.
Coordonatorii sunt profesoarele Ramona Stroie și Gabriela Țiț, alături de o echipă formată din 20 de profesori de la toate unitățile de învățământ angrenate în proiect.
Citiți principiile noastre de moderare aici!