S-a întâmplat sâmbătă, 11 iunie, când polițiștii orădeni au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112. Apelantul, un tânăr orădean de 16 ani, din Oradea, a anunțat că, în jurul orei 20:30, în timp ce se afla în Parcul 1 Decembrie din Oradea, a fost acostat de un alt tânăr care, sub amenințarea cu acte de violență, i-a solicitat cei 10 lei pe care îi avea în portmoneu, pe care i-a înmânat acestuia, iar apoi, tot sub amenințarea cu acte de violență, s-a deplasat la un bancomat de pe strada Vasile Alecsandri, de unde a mai retras 190 lei, pe care i-a remis, de asemenea, tânărului respectiv.
[eadvert]
Tânărul de 17 ani, din Paleu, bănuit de comiterea faptei a fost prins de polițiști la doar circa 5 minute de la sesizare, în Parcul 1 Decembrie din Oradea, în imediata apropiere a locului faptei. Polițiștii orădeni au recuperat integral prejudiciul, iar după probatoriul administrat, s-a dispus reținerea lui la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Duminică, 12 iunie a.c.,făptașul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Acum, tânărul tâlhar e “căutat” și de alte posibile infracțiuni.
Trimite articolul
XDin serialul de success “Aventuri in cel mai sigur oras din univers”
-
Ce, Oradea nu-i in Romania ? E activitate intensa si-n “tabara” golanilor cu gulere albe, mai mult ca-n alta parte in Romania.
Până să ajungă la această vârstă și să comită fapta descrisă în articol, cu siguranță acest tânăr a mai făcut lucruri reprobabile, dar nesancționate din cauză că era copil/minor. Modul de lucru al poliției este deficitar și complet anacronic în ceea ce privește categoriile menționate, deoarece nu aplică nicio măsură împotriva copiilor/minorilor infractori și nici împotriva părinților acestora, având în vedere obligațiile legale ale părinților de creștere, îngrijire, educare și supraveghere.
Când tânărul ajunge să fie criminal sau săvârșește infracțiuni cu violență, este prea târziu pentru toată lumea, iar respectivul este irecuperabil. Chiar și în acestă ultimă situație, părinții nu sunt sancționați, iar următorii copii sunt ,, educați” în același mod, cu șanse mari ca și aceștia să devină infractori. Familiile din care vin acești infractori, de regulă au 2,3 dau mai mulți copii –toți cu aceeași soartă. Dacă cineva (rude, vecini, profesori, cetățeni agresați de acești copii / minori ) sesizează din timp poliția despre comportamentul reprobabil, se alege cu mustrări, opresiuni și cu oprobiul poliției, pe motiv că-i ,,urmărește“. Scuzând lipsa evidentă de profesionalism, unde este totuși munca preventivă a poliției? E posibil ca această instituție chiar să nu înțeleagă rostul ei?
Voi verificați articolele înainte să le publicați? Apelantul, …. că? Propoziție fără predicat.
Nu conteaxa va sint infracriuni. Conteaza ca sunt prinsi repede