Universitatea din Oradea dă startul admiterii de vară. Înscrierile vor demara pe 5 iulie 2021, la toate cele 15 facultăți ale instituției de învățământ superior din Oradea. Înscrierile se pot face atât pe platforma Universității din Oradea, în sistem online, cât și cu prezență fizică la fiecare secretariat al UO, acolo unde sunt organizate centre de înscriere. În schimb, studenții admiși pe un loc bugetat, trebuie să ajungă fizic la facultate pentru a prezenta în original diploma de bacalaureat sau adeverința cu rezultatele obținute la examenul de maturitate pentru cei care nu își vor primi până atunci diplomele.
[eadvert]
Toate documentele necesare înscrierii se găsesc afișate pe site-ul Universității – www.uoradea.ro, la secțiunea admitere. În plus, candidații au de achitat o taxă de înscriere de 150 de lei.
„Un candidat se poate înscrie nu numai la un program de studiu, ci la mai multe, dar poate să urmeze concomitent doar două programe de studiu”, a declarat rectorul Universității din Oradea, prof. Constantin Bungău.
Ofertă variată
În total, Universitatea din Oradea scoate la concurs peste 9.300 de locuri pentru studiile de licență și masterat. Dintre acestea, 2.610 sunt bugetate.
„Avem alocate locuri bugetate, la licență, la 90 de programe, din care șapte sunt în limba engleză. Cei care nu au timp să frecventeze cursurile la zi, pot să se înscrie la învățământ la distanță, unde avem organizate cinci programe de studii, sau se pot înscrie la programul de studii cu frecvență redusă, la licență”, a anunțat rectorul Bungău.
Și în acest an, Universitatea din Oradea a primit cu 10 mai multe locuri bugetate pentru studiile de licență și tot cu 10 mai multe pentru masterat. Astfel, pentru programele de licență, UO scoate la concurs 5.872 de locuri, din care 1.800 sunt bugetate.
Taxele pentru cei care nu ocupă un loc bugetat pornesc de la 2.900 de lei – la facultățile de Drept, Geografie, Matematică etc., și ajung la maximum de 6.800 de lei la programul de studii Medicină în limba română.
Pentru Masterat, pentru cele 60 de programe de studii (din care patru în limba engleză), Universitatea din Oradea a scos la concurs 3.455 de locuri, din care 810 sunt bugetate.
Taxele pentru masteranzi sunt mai mari. Ele variază între 3.100 de lei și 5.000 de lei (pentru cei școlarizați la Facultatea de Arte).
Totodată, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de pe piața muncii, Universitatea din Oradea lansează, din toamna acestui an, două specializări noi pentru licență. Este vorba de Energetică şi tehnologii informatice (cu 45 de locuri, din care 27 bugetate) şi Robotică, cu linie de predare în limba engleză (50 de locuri, din care 15 fără taxă).
Totodată, unele dintre specializările care nu au avut doritori în anii precedenți, au dispărut din oferta Universității din Oradea.
Prorectorul prof. univ. dr. Sanda Filip a ținut să remarce că una din cele mai importante, interesante și atractive caracteristici a profilului Universității din Oradea este „oferta educațională complexă, complementară și diversificată”. Aceasta a arătat că universitatea orădeană a avut și are studenți care „fac sau au făcut Informatică și Medicină sau Arte și Informatică, dezvoltându-și astfel competențele profesionale în mai multe domenii”.
Examen scris la FMF
La Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea, înscrierile se desfășoară din 5 până în 21 iulie 2021, iar probele scrise vor avea loc în zilele de 27 și 28 iulie 2021, în aceleași condiții ca anul trecut: în sălile de sport și în săli de evenimente din oraș.
„Înscrierea la Medicină se termină în 21 iulie. Recomand, pentru a nu se face aglomeraţie în zona secretariatelor care fac înscrieri, candidaţii să introducă datele pe platforma online”, este apelul rectorului Bungău.
Trimite articolul
XUniversitatea lui peste prajit
Viitori taximetriști, și vânzători la Kaufkan, Carrefour sau la alți stăpâni de sclavi.
Bine, dacă ai o pilă bună ai ceva șanse, dar și acolo trebuie să lingi curul la cine trebuie.
-
se vede ca vorbesti din experienta
-
Da da, tu ce faci toata ziua pe Internetul clanta? Somer de lux.
-
Școala românească exact asta face :
Se asigură că ne facem încălzirea în curtea pușcăriei.
Să asculți.
Să slujești.
Să nu gândești.
Capul unui adolescent care studiază în România la școala din cartier e ca o cameră de babă care strânge pungi, cutii, bibelouri, nu găsești niciodată nimic. Informația nu e structurată, ci doar acumulată.
-